'Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali' Bodrum'da Başladı

Türkiye'nin 20 ilinde eş zamanlı gerçekleştirilen festival, Bodrum ilçesinde de ünlü oyuncu Salih Kalyon'un katılımıyla başladı Oyuncu Kalyon: 'Biz havada uçan kuşları, temiz denizleri ve temiz suları çok gördük. Ama çocuklara bir şey bırakamıyoruz. Bunun utancını yaşayabiliyorsak, bunu hissedebiliyorsak, tedbir almalıyız'

Türkiye'nin çeşitli illerinde eş zamanlı gerçekleştirilen 'Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali', Bodrum ilçesinde de başladı.

Ankara, Antalya, Artvin, Balıkesir, Bursa, Diyarbakır'ın da aralarında olduğu 20 il ve ilçede aynı anda başlayan festivalde, renkli görüntüler yaşandı.

Bodrum Belediyesi başta olmak üzere, ilçedeki bazı sivil toplum kuruluşlarının destekleriyle gerçekleştirilen festival, Bodrum Belediyesi Heredot Kültür Merkezi'nde yapılıyor.

Festivalin ilk gününde ilçedeki bir ana okulu öğrencilerinin yaptığı resimler sergilendi, çeşitli müzik dinletileri yapıldı. Festival yapımcılarından Bodrum TEMA Vakfı gönüllüsü Haluk Ortaç, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin omuz omuza bir arada bulunması için bu tür etkinliklerin çok önemli olduğunu belirtti.

Türkiye'de festivalin bu yıl 9'uncu kez düzenlendiğini ifade eden Ortaç, 'Bodrum'da da bu yıl üçüncüsü yapılıyor. İlçedeki bazı sivil toplum örgütlerinin desteğiyle sürüyor. Bu etkinliklerde 24 farklı filmimiz var. Filmlerin çoğu doğa, insan, çevre ve yaşam üzerine uluslararası düzeyde bilinen filmler.' dedi.

Ortaç, etkinliğe oyuncu Nejat İşler, Salih Kalyon gibi ünlü isimlerin de destek verdiğini kaydetti.

Oyuncu Salih Kalyon, vatandaş olarak, çocuklara sürdürülebilir temiz bir dünya bırakmak için etkinliğe destek verdiklerini anlattı.

70 yıldır suya, toprağa bastığını ve gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmak için çaba gösterdiğini belirten Kalyon, şöyle konuştu:

'Denizlerimiz, dünyamız süratle kirleniyor. Dünya ısınıyor, 'Buzullarda artık buz kütleleri bile kalmadı' deniliyor. Kasım ayının sonuna gelmemize rağmen halen yağmur yok. Örneğin zeytin hala olmadı. Son yapılan hesaplara göre bin yıl sonra insanlık kalmayacak deniliyor. Bu hesaplar bilimsel araştırmalar sonucu yapılıyor. Onun için bu tür etkinliklere duyarsız kalmak söz konusu değil. Çevrenin farkına varan insanların biraz kafa yorması lazım. Biz havada uçan kuşları, temiz denizleri ve temiz suları çok gördük. Ama çocuklara bir şey bırakamıyoruz. Bunun utancını yaşayabiliyorsak, bunu hissedebiliyorsak, tedbir almalıyız.'

Dizi ve film projelerine de değinen Kalyon, özel bir kanalda yakın bir zamanda yayınlanacak dizi projesinin olduğunu ve çekimlerinin sürdüğünü bildirdi.

Salih Kalyon, 'Türkiye'de çok fazla dizi ve film yapılmaya başlandı. Harika oyuncular var. Gelecek çok parlak, çok yetenekli oyuncularımız var.' diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından, 'Kullan-ye kaşıkların hikayesi', 'Yaşayan toprak', 'Şişedeki mesaj', 'E-atık felaketi' gibi filmlerin gösterimleri yapıldı.

Festival 20 Kasım'da sona erecek.
Kaynak: AA