Siirtli Gençler Sabah Namazında Buluştu

Siirt Gençlik Merkezince Halid Bin Velis Camisi'nde gerçekleştirilen sabah namazı buluşmasına gençler yoğun ilgi gösterdi.

Siirt Gençlik Merkezince düzenlenen sabah namazı buluşmasına, Siirt İl Müftüsü Faruk Arvas, Siirt Gençlik ve Spor İl Müdürü Hüssam Olgaç ile çok sayıda vatandaşın katılımıyla Halid Bin Velid Camisi'nde gerçekleştirildi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik Halid Bin Velid Camii müezzinin okuduğu Yasin-i Şerif'in ardından namaz kılındı.

Cami imam hatibi Musa Doğrusever tarafından Türkçe, Arapça ve Kürtçe okunan ilahinin ardından program sona erdi.

Siirt Gençlik Merkezi Müdürü İrfan Tekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Gençlik ve Spor Bakanlığımızın başlatmış olduğu ‘Gençler Sabah Namazında Buluşuyor’ projesi kapsamında tüm Türkiye’de aynı tarihte ‘Gençler Sabah Namazında Buluşuyor’ programı gerçekleşti. Biz de Gençlik Merkezi olarak Halid Bin Velid Camisi’nde gençlerimizle bir araya geldik. Üniversite topluluğundan oluşan gençlerimiz, müftülüğün Kur'an kursunda okuyan gençler ve gönüllü gençler olmak üzere tüm gençlerimizle sabah namazında bir araya geldik. Amacımız, ümmetini uyandıran gençliğe sahip çıkmak. İnşallah bu program bakanlığımızın koordinesinde her ay devam eder, önümüzdeki aylarda da her ayın ilk pazar gününde bu buluşmaları gerçekleştireceğiz.' dedi.

Vatandaşlardan Mustafa Can Kılıçer, yaptığı açıklamada, “Gençlik ve Spor Bakanlığının düzenlediği bu programdan mutluluk duyuyoruz. 81 ildeki arkadaşlarımızla sabah namazında buluşuyoruz. Bu program vesilesiyle gönüllerimiz bir oluyor. Yeniden dirilişe, dirliğe, birliğe ve beraberliğe vesile oluyor. Bu programı düzenleyenlerden Allah razı olsun. Bu programların devamını diliyoruz.”

Namazın ardından cami çıkışında taziye evinde vatandaşlara Gençlik Merkezi görevlileri tarafından çorba dağıtılarak hep birlikte kahvaltı yapıldı.

Kaynak: AA