Saraybosna Büyükelçisi Koç, AA Ofisini Ziyaret Etti

Büyükelçi Koç: 'AA, sahadaki gözümüz, kulağımız'.

Türkiye'nin yeni Saraybosna Büyükelçisi Haldun Koç, Anadolu Ajansı'nın Saraybosna'daki ofisini ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Çalışanlarla sohbet eden Büyükelçi Koç, kurumun Bosna Hersek ve diğer bölge ülkelerindeki faaliyetleri hakkında AA Boşnakça, Hırvatça, Sırpça (BHS) Editörü Hakan Çelik'ten bilgi aldı.

AA'yı 'sahadaki gözümüz ve kulağımız' olarak nitelendiren Koç, Bosna Hersek'teki tüm Türk kurum ve kuruluşlarının bir aile gibi uyumlu olmasının, çalışmalarında kendisine de avantaj sağlayacağını söyledi.

Büyükelçi Koç, yöneltilen soru üzerine, Saraybosna'daki görev süresi boyunca önceliklerinin mükemmel düzeydeki siyasi ilişkileri korumak, ekonomik ilişkileri geliştirmek ve 15 Temmuz'da Türkiye'de darbe girişiminde bulunan Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) karşı mücadelede Bosna Hersek makamlarıyla işbirliği yapmak olacağını ifade etti.

Gerçekleştireceği nezaket ziyaretlerinde de Bosna Hersek'te başta eğitim olmak üzere farklı alanlarda faaliyet gösteren FETÖ uzantılarına dikkati çekeceğini vurgulayan Koç, 'Temaslarımızda bu konuya dikkat çekip Bosna Hersek'in bu konuda ülkemizle işbirliği yaparak, buradaki okulların faaliyetlerinin durdurulması, kurum ve kuruluşlarının faaliyetlerinin durdurulması bizim için önem taşıyor. Bu konudaki beklentilerimizi dile getiriyoruz.' ifadelerini kullandı.

Bir diğer önceliğinin, ikili ekonomik ve ticari ilişkileri de siyasi ilişkiler düzeyine çıkarmak olacağını aktaran Koç, iki ülke arasında 540 milyon dolar civarında olan ticaret hacmini, 1 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Büyükekçi Koç'a ziyaretinde Büyükelçilik Müsteşarı Ümit Cemaloğlu eşlik etti.
Kaynak: AA