SAHİM-SEN Üyeleri Özlük Haklarını Yeniden Kazanmak İstiyor

Sağlık Hizmetleri Sendikası (SAHİM-SEN) Erzurum Temsilcisi ve Genel Başkan Yardımcısı İlhami Erkal, TSK’nın bünyesinde sağlık çalışanların oluşturduğu SAHİM-SEN üyelerinin askeri hastanelerin Sağlık Bakanlığına devredilmesi ile bazı özlük haklarının ciddi anlamda kaybolduğunu söyledi.

SAHİM-SEN Üyeleri Özlük Haklarını Yeniden Kazanmak İstiyor
TSK bünyesinde çalışıp sendikalı olmanın zor bir süreç olduğunu ve kendilerinin bunu uzun bir süreç sonunda başardığını dile getiren Erkal, “SAHİM-SEN üyeleri belki farklı görüşlere inanıyor farklı siyasi partileri destekliyorken 2011 yılında büyük mücadeleler vererek yola çıktılar sendika kurma hakkini 2013 yılında aldılar. Türkiye ilk defa bağımsız bir sendika olup başarıya imza atmasıyla tanıdı onları küçük bir tohumdan kocaman bir ağaç oldular. Fakat 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Sağlık Bakanlığına devir olunca üyesi oldukları sendikalardan üyelikleri düştü özlük haklarında kayıp yaşadılar, görev yaptıkları hastanelerden kadro fazlalığı görünüp başka hastanelere görevlendirildiler, bu da yetmezmiş birkaç görev verildi, aldıkları tazminatlar kesildi, kullandıkları servis araçları iptal edildi, lojman hakları ellerinden alındı” dedi.

Sağlık ordusunun çalışanlarının sorunlarının aynı olduğunu, mücadele etmek zorunda olduklarına inandıklarını anlatan İlhami Erkal, “Yurdun her köşesinden on beş kurucu üyeyle yola çıkma kararı alarak sağlık ve sosyal hizmet kolunda Sağlık Hizmetleri Sendikası SAHİM-SEN kuruldu. SAHİM-SEN in kurucu başkanı Özlem Tekin Akarken ile kaybettiğimiz haklar kadar devroldukları kuruma kendilerini kabul ettirmeleri lazım olduğuna inanıyor, kamuoyuna sesimizi duyurmaya devam edeceğiz. Yıllarca özveriyle çalıştıkları halde şu anda yaşadıkları haksız ve hukuksuz uygulamalara karşı bağımsız bir sendika olan SAHİM-SEN aracılığıyla idari ve hukuki olarak mücadele edeceklerini yüreklerine kırgınlıklarını gömüp kamuoyuna seslerini duyacaklarını inanıyorlar. Zorlu bir yolculuk onları bekliyor kadın bir kurucu başkanla onurlu mücadele de sağlık emekçileri üyeleri olarak görmek için çalışmalarına hız verdiler. Çalışanın kazandığı bir sendika olma yolunda mücadelemize devam edeceğiz” diye konuştu.

Kaynak: İHA