Rize'de 'Kutsal Topraklarda Manevi Şifa' Projesi

Rize Kanserle Mücadele ve Yaşam Derneği, Türk Hava Yolları (THY) sponsorluğunda, Rize Valiliğinin katkıları ve hayırsever iş adamlarının da desteğiyle kanser hastaları için 'Kutsal Topraklarda Manevi Şifa' projesi ikinci kez gerçekleştirilecek.

Rize Kanserle Mücadele ve Yaşam Derneği Başkanı Nilüfer Emen, yaptığı açıklamada, manevi desteğin bağışıklık sistemi üzerinde olumlu etkide bulunarak, kanserin gidişini olumlu yönde etkileyerek, yaşam süresini uzattığını belirterek, bu nedenle 2015 yılında Rize Kanserle Mücadele ve Yaşam Derneği olarak THY sponsorluğunda, Rize Valiliği katkılarıyla, hayırsever iş adamları ve bağışçıların desteğiyle, kanser hastalarına manevi destek için ''Kutsal Topraklarda Manevi Şifa'' projesini hayata geçirdiklerini ifade etti.

Emen, başvuru şartları hakkında da bilgi vererek, şunları kaydetti:

'Başvurular 15-27 Aralık 2016 tarihinde derneğimizde alınacak. Başvuru formunu Rize ilinde ikamet eden daha önce Umre ziyareti yapmamış 18-65 yaş arası kanser hastaları doldurabilecek. Başvuru yapacak hastaların kendi öz bakımlarını yapabilecek, kendi ihtiyaçlarını karşılayabilecek durumda olması, herhangi fiziksel engelinin olmaması, seyahat engeli olmadığına dair sağlık raporu, aile gelir beyanı da belirtmeleri gerekiyor. Yurt dışı çıkış izin belgesi ve sabıka kaydı umre programına katılacak kanser hastalarının pasaport ücreti, umre ziyareti ulaşım, konaklama masrafları Rize Kanserle Mücadele ve Yaşam Derneği tarafından karşılanacak olup bunların dışındaki harcamalar katılımcıya aittir. Hasta yakınlarından hastalarımıza refakat etmek isteyenler tüm masraflarını kendileri ödemek zorundadırlar.'

Kaynak: AA