Resim Çalıştayı'nın Tabloları İstanbul'u Anlattı

Çeşitli ülkelerden ressamların katıldığı Beylikdüzü Belediyesi 3. Uluslararası Resim Çalıştay’da sanatçılar İstanbul’u ve bölgeyi gezerek oluşturdukları fikirlerini resimlere aktardı. 11-18 Kasım tarihleri arasında Beylicium AVM’de gerçekleşen Beylikdüzü Belediyesi 3. Uluslararası Resim Çalıştayı sona erdi.

Resim Çalıştayı'nın Tabloları İstanbul'u Anlattı
“Tabloların her biri sadece Beylikdüzü için değil, İstanbul için bir hazine olacak” diyen Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylicium AVM’de gerçekleşen Beylikdüzü Belediyesi 3. Uluslararası Resim Çalıştayı’nı ziyaret etti. Ekrem Kutlu’nun küratörlüğünde gerçekleşen ve Türkiye’den Osman Zeki Demirkale, Evrensel Baş, Abit Güner, Ekrem Temizer, Hülya Aksoy, Adil Ocak, Hasan Mutlu, İsmet Yedikardeş, Müfit İşler, Mısır’dan Taher Abdelazeem, Güney Kore’den Clemens Beungkun Sou, Lihtenştayn’dan Martin Wohlwend, Hindistan’dan RishiKapil, İtalya’dan Ania Swoboda, Gürcistan’dan Nino Gogolishvili ve Polonya’dan Dariusz Przewiezlikowski katıldığı organizasyonda, eserlerinde İstanbul’u en iyi yorumlayan sanatçı olarak bilinen Devrim Erbil, workshop düzenleyerek çalıştayın finalini yaptı.

“Değerli ve etkileyici tablolar var”

Çalıştayı ziyaret eden ve sanatçıların yaptıkları eserleri inceleyen Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Değerli ve etkileyici tablolar var. Çalıştayın her defasında yukarıya çıkan bir kimliği var. Bu sene İstanbul teması çalışıldı. Bence her birisi sadece Beylikdüzü için değil, İstanbul için bir hazine olacak” diye konuştu.

Seneye Kitap Fuarındaki Artist bölümünde Beylikdüzü sergisini açmak istediklerini ekleyen İmamoğlu, “Ayrıca birkaç sene sonra Türkiye’nin en zengin resim galerisine sahip belediye olmak istiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA