Pamukkale Belediyesi Karla Mücadeleye Hazır

Pamukkale Belediyesi karla mücadele ile ilgili hazırlıklarını tamamladı.

Pamukkale Belediyesi Karla Mücadeleye Hazır
Denizli yurt genelinde olduğu gibi soğuk havanın etkisine girdi. Kentin yüksek kesimleri olan Gözler, Uzunpınar, Güzelpınar ve Cankurtaran’ı sınırları içinde bulunduran Pamukkale Belediyesi, muhtemel bir kar yağışında yolların kapanmaması için gerekli tedbirleri aldı. Pamukkale ilçe sınırları içinde bulunan mahallelerden Güzelpınar 1204, Kurtluca 1200, Uzunpınar 1164, Belenardıç 920 ve Cankurtaran ise 759 rakıma sahip.

Eylem planı hazır

Pamukkale Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri karla ilgili eylem planı hazırladı. İlçe sınırlarını dörde bölen ve müdahale için ekipleri görevlendiren Pamukkale Belediyesi, vatandaşların sıkıntı yaşamaması için gerekli tedbirleri aldı. Pamukkale Belediyesi, kış dönemine hem personel hem de araç bakımından hazırlandı. Belediyenin araç parkında 5 kar küreme ve tuzlama aracı, 8 damperli kamyon, 2 greyder 6 bekoloder ve 2 ekskavatör aracı bulunuyor. Bu araçlarla birlikte 4 ayrı karla mücadele ekibi kuran Pamukkale Belediyesi, gerekli tedbirleri aldı.

Başkan Gürlesin: “Karla mücadeleye hazırız”

Cankurtaran ve Gözler arasındaki 65 kilometrelik mesafede çalışmalar yaptıklarını ifade eden Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Bir tarafta Cankurtaran, diğer tarafta Gözler, Uzunpınar, Güzelpınar, Kurtluca, Belenardıç gibi mahallelerimizde rakım yüksek. İlimizde soğuk hava etkili olduğunda bu kesimler genelde kar yağıyor. Biz de belediye olarak karla mücadele konusunu önemsiyoruz. Bu nedenle 4 ayrı ekibimiz 23 araçla karla mücadele etmeye hazır. Geçen yıllarda da bölgemizdeki yüksek yerlerde karla yoğun mücadelemiz olmuştu. Pamukkale Belediyesi olarak bütün sınırlarımız içerisindeki kar yağışlarına müdahale edebilecek şekilde hazırlandık. Amacımız muhtemel bir kar yağışında yollarımızın hep açık kalması” dedi.

Kaynak: İHA