Türk Amerikan Yönlendirme Komitesi Eş Başkanı Av. Günay Övünç Açıklaması

Eskişehir’e bir konferansa katılmak için gelen Türk Amerikan Yönlendirme Komitesi Eş Başkanı Av. Günay Övünç, Gülen teşkilatının ciddi problemleri olduğunu kaydetti.

Türk Amerikan Yönlendirme Komitesi Eş Başkanı Av. Günay Övünç Açıklaması
Övünç, Fethullah Gülen’in iadesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Övünç, “Şeffaf olmamaları, gizli çalışmaları. Gülen teşkilatının önünde diyalog, dinler arası diyalog gibi bir vitrin var ama arka sokaklarda da ciddi başka işler var. Bu artık Amerikan kafasına da uygun gelmiyor. Mideleri bulandı. Clinton bile kampanyasında kimin ismi Türk ise 500 bin doları iade etti. Biz Gülenci olmayan Türkler ise bu işin içine sürüklenmek istemedik. Ama maalesef (onlara göre) hepimiz kötü Türk çıkabiliyoruz. İyi Türk yok, hepimiz kötüyüz. Şimdi bunu temizlemeye çalışıyoruz” dedi.

Övünç, “Ben avukatım. Uluslararası, federal hukuk takip ediyorum. Bu iade konusu, çok sıkı bir şekilde Türk ve Amerikan Adalet Bakanlıkları arasında olan bir şey. İadede, çok uzun ve detaylı hukuk süreçleri var. Belki onun müşavirleri, 2’nci kişilerin iadesi olabilir.”
Kaynak: İHA