Muratpaşa Belediyesi, Mor Makas Saha Çalışması Başlıyor

Muratpaşa Belediyesi’nin kadına yönelik şiddet ve çocuk yaşta evliliklerle mücadele için Antalya’da 600 kadın kuaförü ile yürüteceği ‘Mor Makas’ projesinin saha çalışması Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü 25 Kasım’da başlıyor.

Muratpaşa Belediyesi, Mor Makas Saha Çalışması Başlıyor
Muratpaşa Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, 1999 yılında kadına yönelik şiddete karşı toplumda farkındalık yaratmak amacıyla Birleşmiş Milletler Genel Kurulu kararıyla ilan edilen 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla hafta süresince bir dizi etkinlik düzenleyecek. Hafta etkinlikleri Türkiye Aile Sağlığı ve Planlama Vakfı’nın Kadın Sağlığı Eğitimi Programı’nın (KSEP) uygulanmasıyla başlayacak. Öncelikli hedef kitlesi, dezavantajlı bölgelerde geleneksel yapı içinde yaşayan, sınırlı gelir ve düşük eğitim düzeyine sahip kadınlar olan program çerçevesinde ailelerin temel koruyucu sağlık davranışlarının geliştirilmesi için kadınların sağlık eğitimi gereksinimlerinin karşılanması amaçlanıyor. Antalya’da ilk kez uygulanacak program Al Yazma Kadın Danışma Merkezi’nde gruplar halinde gerçekleştirilecek ve ortalama 12 hafta devam edecek.

Kadınlar akvaryumda

Salı ve Çarşamba günleri ise sosyal program çerçevesinde Muratpaşa Belediyesi Al Yazma Kadın Danışma Merkezi üyesi kadınlarla birlikte ilçede sosyo-ekonomik olanakları sınırlı kadınlar Antalya Akvaryum’u gezecek. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde ise Muratpaşa Belediyesi, üzerinde töre ve namus cinayetlerinde katledilen 467 kadını isminin yer aldığı 6 metrelik Al Yazma Anıtı’nın da yer aldığı Bayındır Parkı’nda bulunan Al Yazma Kadın Danışma Merkezi’nin açılışının yapacak. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın da katılacağı açılış saat 11.00’de gerçekleştirilecek.

Mor makas saha çalışması başlıyor

Kadına Yönelik Şiddetle Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde Muratpaşa Belediyesi’nin kadına yönelik şiddet ve çocuk yaşta evliklerle mücadele için oluşturduğu Al Yazma Gurubu, Antalya’da 600 kadın kuaförüyle birlikte yürüteceği ve tanıtımı 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’nde yapılan ‘Mor Makas’ projesinin saha çalışmalarıyla başlayacak.

Saha çalışmasıyla kuaförlere şiddete uğrayan kadınlarını sahip oldukları haklar anlatılacak, yardım için başvuru adresleri aktarılacak ve kuaförlerden şiddetin neden olduğu morlukları makyajla kapatmaması, çocuk yaşta evlenmeye zorlananlara gelin saçı yapmaması gerektiğini anlatılacak.

Proje kapsamında Al Yazma Grubu’nun ilk durağı Antalya Kuaförler ve Manikürcüler Odası Başkanı Tolgahan Demir’in salonu olacak.

Toplumsal cinsiyet konulu söyleşi

Hafta çerçevesinde son etkinlik ise 26 Kasım Cumartesi, Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nda düzenlenecek. “Rakamların cinsiyeti yoktur” başlığıyla yapacak söyleşide oda üyesi kadınlara, toplumsal cinsiyet, etkili iletişim, stresle baş etme yöntemleri konularında sunum yapılacak.
Kaynak: İHA