Muğla'da Kırsalda Yaşayan Çocuklar Sinemayla Tanıştı

Menteşe ilçesinde İl Jandarma Komutanlığınca yürütülen 'Kardeş OkulKardeş Kurum' projesi kapsamında, kırsal mahallelerde sosyal imkanlardan faydalanamayan çocuklar ilk defa sinemaya gitti.

Muğla'nın Menteşe ilçesinde İl Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen 'Kardeş Okul-Kardeş Kurum' projesi kapsamında, kırsal mahallelerde sosyal imkanlardan faydalanamayan çocuklar sinemayla tanıştı.

İlçeye 47 kilometre uzaklıktaki Günlüce İlkokulu'nda birinci ve dördüncü sınıfta eğitim gören 11 çocuk, Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla sabah saatlerinde Jandarma ekiplerince okullarından alınarak kent merkezine getirildi.

İlk olarak Muğla Jandarma Komutanlığını ziyaret eden çocukları, Albay Numan Öksüz karşıladı. Çocuklara burada Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü çocuk gelişimi uzmanları ve jandarma ekiplerince çocuk haklarıyla ilgili bilgi verildi.

Sunumun ardından Günlüce İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Melek Nur Demir 'Yıldızlar Soruyor Jandarmayı Bana' isimli şiiri okudu.

Albay Numan Öksüz, Jandarma Komutanlığınca hazırlanan kısa filmi izleyen çocuklara çeşitli hediyeler verdi.

Jandarma hakkında bilgi verilen çocuklar, daha sonra tören alanında bomba arama köpeği 'Ceza' ile yapılan çeşitli gösterileri izledi.

- İlk defa sinemaya gittiler

Jandarma Komutanlığında yenilen öğle yemeğinin ardından Menteşe Belediyesi bilim parkını gezen çocuklar, daha sonra sinemaya gitti. Burada çocuklara patlamış mısır ve içecek ikram edildi.

Jandarma ekipleri ile film izleyen öğrencilerden Melek Nur Demir, çok keyifli bir gün geçirdiklerini belirterek kendilerine bu imkanı tanıyan Jandarma çalışanlarına teşekkür etti.

Daha önce sinemaya hiç gitmediğini aktaran Demir, 'Jandarma komutanlarımız sayesinde ilk defa sinemaya geldik. Daha önce hiç sinemaya gitmemiştik onlara çok teşekkür ediyorum. Biz bugün dünya çocuk hakları için gelmiştik. Çok güzel bir gün geçirdik.' dedi.

Öğrencilerden Burak Bütün ise sinemada ilk defa film izlemenin heyecanını yaşadığını kaydetti.

Jandarma ekiplerinin kendileriyle çok yakından ilgilendiklerine işaret eden Bütün, 'Ben ve arkadaşlarım çok mutlu olduk. Çok güzel bir gün geçirdik. Daha önce hiç sinemaya gitmemiştim, ilk defa geldim ve çok mutluyum' diye konuştu.
Kaynak: AA