Macaristan Dışişleri Ve Dış Ticaret Bakanı Szijjarto, Arnavutluk'ta

Arnavutluk Dışişleri Bakanı Bushati ile görüşen Szijjarto: 'AB üyelik sürecinde gerçekleştirdiği reformlar dolayısıyla Arnavutluk'u tebrik ediyoruz. Müzakerelerin başlatılması için kesin bir tarih verilmesi yönünde AB'den olumlu bir değerlendirme bekliyoruz'

Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, Avrupa Birliği (AB) üyelik sürecinde gerçekleştirdiği reformlar dolayısıyla Arnavutluk'u tebrik ederek, müzakerelerin başlatılması için tarih verilmesi yönünde AB'den olumlu bir değerlendirme beklediklerini söyledi.

Szijjarto, Arnavutluk'un başkenti Tiran'daki resmi temasları kapsamında Dışişleri Bakanı Ditmir Buşati ile bir araya geldi.

Dışişleri Bakanlığındaki görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Szijjarto, AB'ye üyelik sürecinde Macaristan'ın Arnavutluk'u desteklemeye devam edeceğini ifade etti.

Macaristan ile Arnavutluk arasındaki işbirliğini de artırmak istediklerini aktaran Szijjarto, 'AB üyelik sürecinde gerçekleştirdiği reformlar dolayısıyla Arnavutluk'u tebrik ediyoruz. Macaristan, tüm Batı Balkan ülkelerinin AB üyeliğini destekliyor. Arnavutluk başarılı adımlar attı. Müzakerelerin başlatılması için kesin bir tarih verilmesi yönünde AB'den olumlu bir değerlendirme bekliyoruz.' diye konuştu.

Arnavutluk Dışişleri Bakanı Bushati de AB Komisyonunun, Arnavutluk ile müzakerelerin başlatılmasına ilişkin raporu açıkladığında, Macaristan'ın kendilerini destekleyeceğine emin olduklarını kaydetti.

AB üyelik sürecinde aralık ayına kadar alacakları yolun net olduğunu vurgulayan Bushati, ''AB Komisyonu, üyelik müzakerelerinin başlaması için gerekli görülen önceliklere göre ilerleyen reform süreci hakkında değerlendirmede bulundu. Bu beş öncelikte de Arnavutluk'un başarısı sürdürülebilir bir başarıdır. Burada, kamu yönetimi, yolsuzlukla mücadele ve diğer alanlardaki reformlarda gösterilen başarıyı göz önünde bulunduruyorum.' açıklamasında bulundu.

Szijjarto ayrıca, muhalefetteki Arnavutluk Demokratik Partisi Genel Başkanı Lulzim Basha ile görüştü.

Basha, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Macaristan'ın AB'ye üyelik yolunda Arnavutluk'un destekçisi olduğunu belirterek, bu desteğin sürmesini talep ettiğini kaydetti.
Kaynak: AA