Kuzey Irak'tan Kaçan Teröristlerin İtirafları Örgütün İçinde Bulunduğu Bozgunu Ortaya Koydu

Kuzey Irak’taki bölücü terör örgütünden kaçan iki terörist kaçarak Hakkari Çukurca Üzümlü Bayrak tepe bölgesindeki birliklere teslim oldu. Teröristlerin itirafları örgütün içinde bulunduğu çöküşü ortaya koydu.

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, Hakkari Çukurca Üzümlü Bayrak tepe bölgesine Irak Kuzeyindeki Zap bölgesinden BTÖ’den kaçarak sınırdaki birliklere gelen iki terörist teslim oldu.

Teslim olan teröristler ifadelerinde, örgüte zorla götürüldüklerini, gittikleri ilk günden itibaren örgüt içerisinde şiddete maruz kaldıklarını, örgüt içerisinde bulundukları yerde sözde lider konumunda olan birkaç kişi dışında diğerlerinin hayvanların dahi barınamayacakları yerlerde kaldıklarını itiraf ettiler.

Çok küçük yaşlarda çocukların ağır hizmetlerde çalıştırıldığını söyleyen teröristler terörist kızların kendilerine “cariye olduğunu” ve sözde liderlerin kendilerine birkaç bayan teröristi ayırdığını ve özel hizmetlerini de bunlara yaptırdıklarını anlattılar.

Ağır zayiat vermelerinden dolayı tecrübeli adamların kalmadığını ve örgütün büyük sıkıntı içinde olduğunu ifadelerinde kaydeden teröristler telsizden kendi üstleri durumunda olan kişilere “operasyona gidiyoruz” dediklerini ama gitmediklerini, akşam da yanlış rapor verdiklerine dikkat çekti. Teröristlerin ifadelerinde şunlar yer aldı:

“O birkaç şerefsiz (kendi tabirleri) dışında diğerlerinin çoğunun hayatlarından bezmiş oldukları ve kendilerinin de buna dahil olduğunu, Örgüt yöneticilerinin bölge halkına kendilerine destek vermemelerinden dolayı çok kızgın olduğu, buldukları her fırsatta halkı cezalandırmaları gerektiğini söyledikleri, Fırsat bulmaları durumunda birçoğunun kaçacağını, kaçmak için can attıkları.”

Kendilerinden önce birkaç kişinin hava taarruzları yapılırken ölümü göze alıp kaçtıklarını ama nereye gittiklerini bilmediklerini söyleyen teröristler kendilerinin de Türk Hava Kuvvetlerinin bir hava taarruzu esnasında fırsat bulup kaçtığını, birkaç gün arazide saklanıp daha sonra teslim olduklarını,Türk askerinin kendilerine böyle davranmalarından dolayı çok şaşkın ama mutlu olduklarını, imkân olursa aileleriyle görüşüp haber vermek istediklerini ifade ettiler.
Kaynak: İHA