Küçük Gelinler Ve Çocukları, Cezaevindeki Babalarına Kavuşacağı Anı Bekliyor

Küçük yaşta evlendiği için kocası cezaevine giren kadınlar yeni yasa ile birlikte heyecanlı bir bekleyişe girdi.

Küçük Gelinler Ve Çocukları, Cezaevindeki Babalarına Kavuşacağı Anı Bekliyor
Aydın Yenipazar ilçesinde yaşayıp küçük yaşta kocası ile kaçıp evlenen ve evliliğinin üzerinden yaklaşık 9 yıl geçtikten sonra kocası tutuklanan 1 çocuk annesi Özlem Topal, yeni yasal düzenlemem ile kocasına kavuşacak olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Yıllardır kocasına kavuşmak için mücadele verdiklerini ve çalmadık kapı bırakmadıklarını Özlem Topal, “Kocamla mutlu bir hayat sürüyorduk. Evlendikten 9 yıl sonra benimle evlendiği için tutuklandı. 2 yıldır cezaevinde. 6 yaşında oğlum var. O da benim gibi babasına hasret büyüyor. İnşallah bir an önce babamıza kavuşuruz. Bu yasanın çıkmasına çok sevindik. Gerçekten çok mağdurum” diye konuştu.

Aydın’da hayat hikayeleri değişik ancak hepsi aynı kaderi paylaşan küçük gelinlerin cezaevinde tutulan eşlerinin salıverilmesi için mücadeleleri sonunda karşılık buldu. Aydın’da kendileri ile aynı kaderi paylaşan 8 bayan olduğunu belirten Özlem Topal, kocalarının değil bizzat kendilerinin cezalandırıldığını belirtti.

Kendilerini korumak için kocaları hakkında açılan kamu davası sonucu kocalarının tutuklanması ile adeta yuvalarının direğinin yıkıldığını belirten kadınlar yapılan yasal düzenlemeden memnuniyetlerini dile getirdiler.

Söke ilçesine bağlı Çavdar köyünde yaşayan Arıcı Ailesi de alınan karara çok sevindiklerini söylediler. Yaklaşık 8 yıl önce 18 yaşından küçük sevgilisi ile kaçan Arıcı Ailesi’nin tek oğulları Akın Arıcı, eşi 18 yaşına girdiğinde resmi nikah yapıp evlenmiş ve nur topu gibi 2 çocukları olduktan sonra hakkına açılan dava ile 8 yıl 4 ay hapis cezasına mahkum edilmişti. Çocuğuna kavuşursa köyde tören düzenleyeceğini belirten Anne Münire Arıcı çok büyük acılar yaşadıklarını belirterek, oğlunun yuvasının başına dönmesinin en büyük isteği olduğunu söyledi.

Kaynak: İHA