Kepez'de 3 Mahalleye İmar Revizyonu

Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, 2017 başlarında 3 mahalleye imar revizyonu geleceğini müjdeledi.

Kepez'de 3 Mahalleye İmar Revizyonu
Kepez Belediyesi, Fatih Mahallesinde 5 Mahallenin semt spor sahası açılışını yaptı.

AK Parti Kepez ilçe Başkanı Yusuf İşeri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, Kepez Belediyesi Başkan Yardımcısı Sebahat Adanır, belediye bürokratları ve vatandaşların katıldığı açılış töreninde, duaların okunmasının ardından açılış kurdelesi hep birlikte kesildi.

Futbol sahası 50 metrekare

Semt spor sahasında 24x42 boyutlarında gece ışıklandırması olan sentetik çim futbol sahası, 50 metrekare basketbol sahası ile soyunma odalarının olduğu sosyal tesis bulunuyor. Fitnes ve çocuk oyunu alanlarının yer aldığı tesiste, vatandaşların dinlenebileceği oturma grupları da yer alıyor. Semt spor sahaları Gazi Mahallesi ile birlikte Ayanoğlu, Odabaşı ve Kızıllı mahallelerine de inşa edildi. Kepez’in çok hızlı bir şekilde değişim sürecine girdiğinin altını çizen Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, temeli atılan eserlerin açılışlarını bire birer yapmaya başladıklarını söyledi.

Çocukları taşlı alanlarda top oynamasına gönüllerinin razı olmadığını söyleyen Tütüncü, “Çimin yapım maliyeti çok fazla değil, ama bakım maliyeti oldukça fazla. Çocuklarımıza bakımı pahalı olmayan, halı sahanın çok üzerinde kaliteli sentetik çim sahalar kazandıralım istedik. İnşallah yeni semt spor sahaları da gelecek. Çocuklarımız bizim sahip olamadığımız imkanlar içinde büyüsünler istiyoruz” diye konuştu.

İlçenin 5 mahallesindeki semt spor sahalarının saat 17.00’ye kadar ücretsiz hizmet vereceğini ilan eden Tütüncü, sonrasında da halı saha işletmesi mantığıyla kullanılacağını açıkladı.

Eseleri yapmanın kolay, muhafazasının zor olduğunu belirten Tütüncü, “Buraya belediyeden görevlendirmelere girmeden, buranın bakımını işletmeler yapsın istedik. Hem belediyeye külfet getirmesin, hem de işletme buraya sahip çıksın istedik. Çocuklarımız mutlu olacak, kazanan Kepez olacak.” şeklinde konuştu.

Yeni imar hakları önemli

Her ne kadar yeni hizmetler getirseler de bölge sakinlerinin kendilerinden en büyük isteklerinin mülkiyet problemlerinin ortadan kalkması olduğunu belirten Tütüncü, vatandaşların yeni imar haklarına kavuşmasını önemli bulduklarını söyledi.



2B sorunu tarih oldu

Göreve geldiklerinde çok önemli mülkiyet problemiyle karşı karşıya olduklarını hatırlatan Tütüncü, ilk seçim çalışmasında 2B sorununu tamamıyla ortadan kaldıracakları sözü verdiklerini söyledi.

Siyasetin tüm unsurlarıyla el ele verdiklerini dile getiren Tütüncü, “2014 seçimlerine geldiğimizde, 2B sorunu tarihin tozlu sayfalarına bırakmıştık. İkinci seçim kampanyamızdaki taahhüdümüz, bu bölgenin yatırımlara başlanacağı ve tapuların dağıtılacağıydı. Göçerler ve Fatih mahallelerinin ortak sorunudur 2B. Artık vatandaşlarımız gecekondularını modern konutlarına çevirmeyi bizden istiyor” diye konuştu.

Vakıf arazileri sorunu bitti

Vakıf arazisinde kalan sorunların çözümü için 2015 yılı Mayıs ayında başlattıkları süreçten söz eden Tütüncü, “Bu süreçte karşımıza çıkan FETÖ’nün devlet içinde gizlenmiş bazı ajanları bu işi sulandırdılar. Biz şimdi muhtarlarımızın da desteğiyle ikinci bir inisiyatifi başlattık. Bakanlarımız milletvekillerimiz ve il ve ilçe başkanlarımızla birlikte Ankara da bu konuyu bir ay önce nihayete erdirdik. Cumhuriyet tarihinin en büyüğü olan 23 milyon liralık bir takas gerçekleştirdik.” açıklaması yaptı.

Başbakanlığa intikal etti

Geçen hafta itibariyle, Milli Emlak Genel Müdürlüğü ile ilgili yazı Başbakanlığa intikal ettiğini müjdeleyen Tütüncü, “Milletvekilimiz Mustafa Köse ile birlikte bu işi hızlandırmak için takipçisiyiz. Bu vakıf arazilerinin sorunu tarihin karanlık sularına gömülmenin arifesindeyiz” dedi.

Üst ölçekli imar revizyonu tamamlandı

Yeni yıl içinde tapulama işlemlerinin gerçekleşeceğini açıklayan Tütüncü, “Eş zamanlı olarak Fatih, Göçerler ve Çamlıbel Mahallelerin de talep edilen imar revizyonu ile ilgili adımları atacağız” diye müjdeyi verdi. Geçen ay Büyükşehir Belediyesinde Göçerler Mahallesinin üst ölçekli imar revizyonunun tamamlandığını hatırlatan Tütüncü, “Bölgemiz, düzgün ve düzenli yapılaşmaya hızlı bir şekilde kavuşmuş olacak.”

Şehir hastanesi prestij kazandıracak

Buraya şehir hastanesinin de gelmesiyle bölge rantının hayli yükseleceğini belirten Tütüncü, hastanenin Fatih ile Göçerler Mahallelerine ciddi ölçüde prestij kazandıracağını söyledi.

Kepez’in rantının yükseldiğini herkesçe görüldüğünü belirten Tütüncü, “Tüm bunlar kararlılıkla, azimle çalışan kadronun gece gündüz yürüyüşüyle mümkün olmaktadır. Çankaya Mahallesinin rantı arttıysa, bu bölgedeki imar revizyonların yapımıyla, bölgemiz artık kanatlanacak. Ondan sonra Fatih’i, Göçerler’i tutabilene aşk olsun diyeceğiz. Başarının her zaman ter koktuğunu ifade ettim. Kepez’de tüm bunlarla birlikte ortak bir hayal vardır, o da daha modern bir Kepez’dir.”

Konuşmanın ardından spor tesisini gezen Tütüncü, meclis üyelerinin koruduğu futbol kalesine penaltı kullandı.
Kaynak: İHA