Kayseri Gaz'dan Turan Mahallesi'nde Temel Atma Töreni

Kayseri genelinde yatırımlarını aralıksız sürdüren Kayserigaz, Melikgazi İlçesi’ne bağlı Turan Mahallesi’nde Doğalgaz Temel Atma Töreni gerçekleştirdi.

Kayseri Gaz'dan Turan Mahallesi'nde Temel Atma Töreni
Enerji sektörünün öncü isimlerinden Kayserigaz, altyapı yatırımlarına başlanan Melikgazi İlçesi’ne bağlı Turan Mahallesi Temel Atma Töreni” ile doğalgazın mahallelerine geleceğinin müjdesini verdi. Kayserigaz ve Melikgazi Belediyesi’nin ev sahipliğini üstlendiği törene başta Turan Mahallesi sakinleri olmak üzere, Kayserigaz Yönetim ekibi ile birlikte, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Melikgazi Belediye ekibi katıldı.

Turan Mahallesi Temel Atma Töreni’nin açılış konuşmalarını Kayserigaz Genel Müdürü Hasan Yasir Bora ve Melikgazi Belediyesi Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç yaptı. Kayserigaz Genel Müdürü Hasan Yasir Bora; “Bugün Turan Mahallesi için önemli bir gün doğalgaz ekonomisi, çevreciliği ve konforu Turan Mahallesi ile buluşmak için ilk adımını atıyor. Biz Kayserigaz olarak Kayseri’de ilk faaliyetlerimize başladığımız zamanlarda kapı kapı gezerek doğalgazı tanıtmaya, doğalgazı anlatmaya çalışıyorduk. Kampanyalar yaparak doğalgazın faydalarını herkese birebir ulaştırmayı hedefliyorduk. Artık buna ihtiyaç yok. Çünkü doğalgaz artık kendi reklamını yapıyor. Bugün sadece Turan Mahallesi’nden değil Kayseri’nin en uzak ilçelerinden, köylerinden doğalgaz talebi geliyor. Doğalgaz çevreciliği, konforu ve ekonomikliği ile kendini ispat etmiş durumdadır. Biz de Turan Mahallesi’nde bugün itibarıyla altyapı çalışmalarımıza başlıyoruz. Burada 6.500 metre çelik hat, 30 bin metre polieliten hat yatırımı ile altyapı çalışmalarını yapacağız. Bu sayede 400 haneye doğalgaz hizmeti sunuyor olacağız. Bu altyapı çalışmaları ise yaklaşık 1,7 milyon TL gibi bir bedele mal olacak. Hepinizi tekrar saygıyla selamlıyor şimdiden tüm Turan Mahallesi’ne doğalgazlı sıcak günler diliyorum” dedi.

Melikgazi Belediyesi Başkanı Memduh Büyükkılıç ise, "Kayseri gelişiyor ve güzelleşiyor. Bir marka şehir olarak kendisinden söz ettiriyor. Ama bütün bunların yanında belediyeler olarak dayanışma içinde olduğumuz gibi aynı zamanda altyapı kuruluşlarıyla adeta kendi birimimiz gibi birlikte çalışıyoruz. Sizlere getirdiğimiz bu hizmetlerle de yüzümüz gülüyor. Bizlerin isteklerini kırmayarak zaman kaybetmeden doğalgaz altyapı çalışmalarını başlatan Kayserigaz’a teşekkür ediyoruz. Altyapı çalışmaları bugün itibarıyla başlayan doğalgaz, Turan Halkımıza şimdiden hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Konuşmalarının ardından, altyapı çalışmalarına başlanan alan ziyaret edilerek, doğalgaz borularının döşeme işlemi yerinde görüldü.

Programın ardından orada bulunan Turan Halkı’na ve katılımcılara Melikgazi Belediyesi’nin aşure ikramı ile son buldu.
Kaynak: İHA