Kartal'da Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali

Kartal Belediyesi, 19 il ve ilçede eş zamanlı olarak düzenlenen Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali’ne ev sahipliği yaptı.

Kartal'da Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali
Dokuzuncu yılında da birbirinden etkileyici hikayeleri konu alan belgesellerden oluşan SYFF 2016 seçkisi, ücretsiz olarak Kartallı izleyicisiyle buluştu. 19 il ve ilçede eş zamanlı olarak, Kartal’da Derya Şentürk, TEMA ve Yeryüzü Derneği işbirliği ile ilki düzenlenen festival, Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Sürdürülebilir Yaşam Kolektifi’nin gönüllü çabalarıyla gerçekleşen ’Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali’, 9’uncu yılında da onlarca yönetmenin belgesel formatındaki filmleriyle bu hikayeleri görünür kılmayı amaçlıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Aktivist Derya Şentürk, "Dünyanın her anlamda kötüye gittiği günlerden geçiyoruz. Biz burada bir takım iyi işler yapan insanlar olarak, Kartal Belediyesinin ev sahipliğinde Sürdürülebilir Yaşam Kolektifi, aynı zamanda yerel organizasyonda TEMA Kartal temsilciliği ve Yeryüzü Derneği ile birlikte ortak bir organizasyona imza attık. Bugün itibariyle festivalimiz başladı.

Cumartesi ve Pazar devam edecek. 3 gün boyunca sürdürülebilirlik üzerine demokrasiden, kooperatiflere, elektronik atıklardan enerji sorununa, iklim değişikliğine hem sorunlara hem de çözüm önerilerine dikkat çeken 25 kısa film ve belgesel paylaşacağız. Alanında uzman konuşmacılarımız olacak" dedi.

Kaynak: İHA