Karabük'teki FETÖ/PDY Soruşturmaları

Vali Aktaş: 'Örgüt ilimizde ciddi bir yapılanma içinde olmuş, bu yapılan operasyonlar sonunda anlaşıldı'.

Karabük Valisi Mehmet Aktaş, kentte yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturmalara ilişkin, 'Örgüt ilimizde ciddi bir yapılanma içinde olmuş, bu yapılan operasyonlar sonunda anlaşıldı.' dedi.

Aktaş, düzenlediği basın toplantısında, 15 Temmuz'dan bugüne kadar FETÖ örgütüne yönelik çok ciddi operasyonlar yaptıklarını söyledi.

Kent genelinde 372 kamu görevlisinin ihraç edildiğini belirten Aktaş, 'Örgüt ilimizde ciddi bir yapılanma içinde olmuş, bu yapılan operasyonlar sonunda anlaşıldı. 224 kamu görevlisi ise görevlerinde uzaklaştırıldı. Toplam 596 kamu görevlisine FETÖ'den dolayı işlem yapıldı. Bunlardan 165'i tutuklandı, 247 ise adli kontrol ile serbest kaldı. 7 tane firari var. 129 kişi de görevine iade edildi. 64 sivil vatandaş tutuklandı, 67 kişi ise adli kontrol ile serbest bırakıldı. Sivil vatandaşlardan 27 tane firari var. Karabük nüfusuna oranla bu sayılar çok yüksek. Bu durum, bu yapı ile mücadelede iyi bir çalışma yaptığımızı da gösteriyor. Hala bu örgütle ilgili ciddi bir mücadelemiz var.' diye konuştu.

Aktaş, Karabük Cezaevi'nin kapasitesinin bin kişi olduğunu ifade ederek, şu an bin 200 civarında mahkum bulunduğunu, sayıyı azaltmak için başka yerlere tahliyelerin başladığını kaydetti.
Kaynak: AA