İzmir Hamsiye Doyacak

Karşıyaka Hamsi Şöleni, Karadeniz Dernekleri Konfederasyonu (KADEKON) tarafından, bu yıl 9. kez gerçekleşecek. Karşıyaka Belediyesinin desteği ve İZFAR Organizasyonun işbirliği ile düzenlenen etkinlik, bu yıl 9-12 Aralık tarihleri arasında ziyaretçileri ile buluşacak.

İzmir Hamsiye Doyacak
İzmirli Karadenizlilerin geleneksel hale getirdikleri Karşıyaka Hamsi Şöleni, bu yıl 9. kez düzenlenecek. 9-12 Aralık tarihleri arasında dört gün boyunca sürecek olan etkinlikte hamsi ve yöresel tatların yanı sıra hediyelik ürünler de satılacak. Şölen kapsamında çeşitli organizasyon ve etkinlikler düzenlenecek.

Herkes davetli

Bostanlı Pazaryerinde gerçekleşecek olan etkinliğe sadece Karadenizlileri değil, tüm vatandaşları davet ettiklerini dile getiren KADEKON Başkanı Hızır Murtazaoğlu, "Biz Karadenizimizin sofrasını, hamsisini, sıcaklığını herkese açmak, ekmeğimizi, yemeğimizi herkesle paylaşmak adına bu yıl şölenimizin 9.’sunu İzmir’de düzenlemekten büyük mutluluk duyuyoruz. Hedefimiz; her yıl olduğu gibi bu yıl da barış, huzur ve beraberlik. Sadece Karadenizlileri değil, İzmir’de yaşayan tüm vatandaşlarımızı bu güzel şölenimize bekliyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA