İncelemeden karar verdim

Eski HSYK üyesi Mustafa Kemal Özçelik, MİT TIR’larını yasaya aykırı olarak durduran savcıların ihraç kararına, dosyayı incelemeden karşı çıktığını itiraf etti. TIR’ları durduran başsavcının FETÖ’cü olduğunu söyledi

İncelemeden karar verdim
İncelemeden karar verdim
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ soruşturmasında itirafçı olan eski HSYK üyesi Mustafa Kemal Özçelik verdiği 35 sayfalık ek ifadede, MİT TIR'larını durduran savcıları nasıl kolladığını anlattı. Özçelik, yasaya aykırı kararlarla durdurdukları gerekçesiyle meslekten ihraç edilen Adana Savcıları Süleyman Bağrıyanık, Ahmet Karaca, Aziz Takçı, Özcan Şişman ve Yaşar Kavalcıoğlu'nun HSYK tarafından meslekten ihraç kararlarına karşı çıkarken dosyayı incelemediğini söyledi. Süleyman Bağrıyanık'ın FETÖ'cü olduğunu bildiğini kaydeden Özçelik, kendisini sorgulayan savcının, MİT TIR'ları dosyasını özetleyip "bu kişilerin amacının ülkeyi küçük düşürmek olduğunun net olarak anlaşıldığını" hatırlatmasından sonra şunları anlattı: "Ben bu soruşturmada sizin belirttiğiniz hususları net olarak okuyamadım. Bunu görmüş olsam o muhalefet şerhini (ihraca karşı çıktığı yazısı) yazmazdım. Ben klasik olan muhalefet şerhini yazdım. Soruşturma dosyasından ayrıntılı bilgim yoktu."

OKUR 'SOHBET GRUBU' ARKADAŞI: Adalet Bakanlığı'ndaki sohbet gruplarının genel müdürlüklere göre belirlendiğini ifade eden Özçelik, kendisinin sohbet grubunda halen tutuklu bulunan eski HSYK Daire Başkanı İbrahim Okur'un da yer aldığını belirtti. Özçelik, kişilerin bakanlıktaki pozisyonu değişince sohbet gruplarının da değiştiğini anlattı.

TAMAMI CEMAATTEN OLMASIN TAKTİĞİ:
Özçelik, mesleğe alınan hâkim - savcıların tamamının FETÖ'cü olmamasına özen gösterdiklerini anlattı: "Tümümün cemaat mensubu olması halinde müsteşarlık veya bakanlık makamından geri döneceğini bildiğim için tümünün cemaatten olmamasına dikkat ederdik."

Kartal'ın üstünde Faik vardı!

İtirafçı Özçelik, Yargıtay'daki FETÖ yapılanmasına ilişkin de bilgilerini paylaştı. Yargıtay'daki "grup sorumlularını" sıralayan Özçelik "yargı imamı" ile ilgili şunları söyledi: "Ceza Daireleri grubunun sorumlusu Osman Yurdakul'du. Hukuk Dairelerinin sorumlusu ise Ali Akın'dı. Ali Akın'ın üzerinde İlyas Şahin (Kartal kod adlı Yargıtay imamı) vardı. İlyas Şahin'in de üzerinde sivil kişi olarak Faik isimli bir kişi vardı. Ben bu kişiyi bir defa yemekte gördüm. İsmini Faik olarak tanıtmışlardı."

'ABİ'LERİ İFŞA ETTİ
2005 sonrasının çoğu FETÖ'cü

Mustafa Kemal Özçelik ifadesinde ağırlıklı olarak Adalet Bakanlığı'ndaki FETÖ yapılanmasını anlattı. Örgütün bakanlıktaki kadrolaşmasının, isimlerinin ilk harflerinden dolayı da "ABİ"ler olarak adlandırılan üç isim tarafından sağlandığını şöyle anlattı: "2005 yılından sonra gelen tetkik hâkimlerinin çoğunluğu Fetullah Gülen cemaati mensubu kişilerdir. Bu kişilerin getirilmesinde en çok Ahmet Hamsici, Birol Güven ve İbrahim Okur'un etkisi olmuştur (ABİ). Kimlerin geleceğine bu kişiler karar veriyordu. Daha doğrusu bu kişiler refere ederdi, üst makamlar da uygun görürdü... Ben Personel Genel Müdürü iken hâkim - savcıların alınması ile ilgili mülakatlara katılırdım. Bu mülakata giren adaylar arasından cemaatçilerin listesini o dönem Daire Başkanı olan Fetullah Gülen cemaati mensubu Mustafa Babayiğit bana getirir verirdi."