İİT Genel Sekreterliğine Yusuf El-Useymin'in Seçilmesi

Dışişleri Bakanlığı: 'İİT Zirve Dönem Başkanı olarak yeni Genel Sekreter Yusuf elUseymin'i tebrik eder ve başarılar dileriz'.

Dışişleri Bakanlığınca, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreterliğine Yusuf el-Useymin'in seçilmesine ilişkin, 'İİT Zirve Dönem Başkanı olarak yeni Genel Sekreter Yusuf el-Useymin'i tebrik eder ve başarılar dileriz.' ifadesi kullanıldı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, İİT Dışişleri Bakanlarının dün Mekke'de yapılan, Husiler ile devrik lider Ali Abdullah Salih yanlısı militanların Mekke bölgesine balistik füze atmalarını şiddetle kınayan 5 Kasım 2016 tarihli İcra Komitesi Bildirisi'nin teyit edildiği olağanüstü toplantısında, kısa bir süre önce İyad Medeni'nin istifasıyla boşalan İİT Genel Sekreterliğine Suudi Arabistan'ın adayı Yusuf el-Useymin'in oy birliğiyle seçildiği belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

'İİT Zirve Dönem Başkanı olarak yeni Genel Sekreter Yusuf el-Useymin'i tebrik eder ve başarılar dileriz. İslam dünyasının karşılaştığı sorunların çözümündeki ve Filistin başta olmak üzere, ortak davaların savunularak İslam ülkeleri arasındaki iş birliği ve dayanışmanın geliştirilmesi yönündeki gayretlerinde yeni genel sekreteri destekleyeceğimizi vurgularız. Bu vesileyle müstafi Genel Sekreter Medeni'ye İİT'nin çalışmalarına yaptığı katkılar için teşekkür ederiz.'
Kaynak: AA