Hayvan Pazarı Tüm Bölgelere Hizmet Veriyor

Hayvan hastalıkları konusunda ari bölge olan Trakya’da Havsa Hayvan Pazarı büyük ilgi görüyor. Türkiye’nin tüm bölgelerinden hayvan pazarına alıcılar ziyaret ediyor.

Hayvan Pazarı Tüm Bölgelere Hizmet Veriyor
Havsa Belediye Başkanı Oğuz Tekin, gazetecilerin sorularını yanıtlayarak Havsa Hayvan Pazarı’nı değerlendirdi. Hayvan pazarıyla marka olmuş bir ilçe olduklarını kaydeden Başkan Oğuz Tekin, Havsa Osmanlı köyünde yapılan sucuk ve kavurma konusunda da iddialıyız. Damak lezzetine uyan restoranlarımız, köftecilerimiz hayvanın yetişmesinden pazarlamasına ve sunumuna kadar hayvancılık konusunda Marmara Bölgesi’ne hitap ediyoruz. Trakya bölgesi hayvansal hastalıklardan, şap hastalığından ari bölgedir. Biz de pazarda bu konuda çok titiz davranarak, kesinlikle dezenfeksiyondan geçmeyen ne bir insan, ne bir araç, hatta ne bir uçan sinek bile pazara giremez. Hayvan pazarı her hafta Cumartesi günü Cuma gece yarısı saat 04.00’dan sonra bir hareketlilik yaşanır. Bu hareketlilik Cumartesi gündüz 11.00’a kadar devam eder. Hayvan pazarında her hafta ortalama bin adet büyük baş hayvan kurban bayramı döneminde pazarımızın 5 bin metrekare adeta alanı almıyor. Tabi bunun yarısı kadar küçükbaş hayvanımız alıcısını bulur ve yer değiştirir. Hastalıklı, pasaportu, kimliği olmayan hayvanlar kesinlikle pazarımıza alınmaz” dedi.

“Pazara ülkenin her yerinden alıcılar gelir”

Hayvan pazarına Türkiye’nin her bölgesinden alıcıların geldiğini kaydeden Başkan Tekin, “Mesela Van’dan, Kahramanmaraş’tan, Erzurum’dan bol miktarda damızlık elde etmek için hayvan alıcılarımız ilçemize gelirler. Tabi bu pazar belediyemiz ve ilçemiz için önemli olduğu kadar, esnafımız içinde çok ciddi bir önem arz etmektedir. Belediye olarak her hafta 8-10 bin lira kadar kazancımız oluyor. Bunun yanında sosyal alan diye nitelendirdiğimiz adeta panayır havasında geçen köfte tezgahlarımız, çay ocaklarımız, restoranlarımız bunların hepsinin kazanması ilçemiz için katma değer getiriyor” ifadelerini kullandı.

“Pazar tedbir amaçlı kapanıyor”

Pazarın dönem dönem kapanması konusunda açıklama yapan Başkan Tekin, bölgede bir hayvan hastalığı görülmesi, Bulgaristan ve Yunanistan dahil bir hastalık olması halinde tedbir amaçlı kurul kararlarıyla pazarımız kısa süreli olarak kapanabiliyor. Pazar kapamaları bizim için kayıp diyebiliriz ama hayvan üreticileri açısından, hayvan sağlığı açısından 3 hafta tedbir amaçlı kapatabiliyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA