Halep Ağır Bombardıman Altında

Kentte muhaliflerin kontrolündeki bölgelere düzenlenen hava saldırılarında ölenlerin sayısı 20'ye, yaralı sayısı da 70'e yükseldi.

Suriye'nin Halep kentinde muhaliflerin kontrolündeki bölgelere düzenlenen hava saldırılarında yaşamını yitirenlerin sayısı 20'ye, yaralı sayısının ise 70'e yükseldiği bildirildi.

AA muhabirinin Halep'teki sivil savunma yetkililerinden Necip Ensari'den aldığı bilgiye göre, Rusya ve rejime ait savaş uçakları Halep'in doğu kesimindeki Maadi, Ensari, Sukkeri, Şear ve Ard Hamra semtlerini bombaladı.

Saldırılarda ölenlerin sayısının 20'ye, yaralı sayısının da 70'e çıktığını belirten Ensari, ''Rus ve rejime ait savaş uçakları sabahtan bu yana Halep'te muhaliflerin kontrolündeki sivil yerleşim yerlerini bombalıyor. Saldırılarda yaşamını yitirenlerin çoğu kadın ve çocuktu. Halkın kenti terk etmesi için özellikle sivil yerleşim yerlerini bombalıyorlar.'' dedi.

-''Küçük bedenlere beyaz perdeler kefen oldu''

Rejimin orantısız ve hedef gözetmeden saldırdığını aktaran Ensari, şunları söyledi:

''Bu işin diyetini şimdi çocuklar ödüyor. Saldırılarda ölen çocukları beyaz perdelere sararak defnediyoruz. Küçük bedenlere beyaz perdeler kefen oldu. Saldırılar nedeniyle sahra hastaneleri yaralılarla dolu. Hastanelerin acil ilaç ve tıbbi malzemelere ihtiyacı var.''

Çarşı, pazar ve sivil yerleşim yerlerinin misket, vakum ve varil bombalarıyla vurulduğunun altını çizen Ensari, sivil savunma ekiplerinin de yoğun saldırılar nedeniyle olay yerlerine ulaşmakta güçlük çektiğine değindi.

Ensari, tıbbi cihaz ve ilaç yetersizliği nedeniyle bazı sahra hastanelerin çalışmadığını anlatarak, ''Halep'te durum her gün kötüye gidiyor. Uluslararası kamuoyu bu vahşi saldırılara dur demeli.'' ifadelerini kullandı.

Bu arada Halep'teki yerel medya aktivistlerinden Muhammed Şeyh de kentte yönetim karşıtı bölgelere yoğun saldırıların gerçekleştiğini, halkın korkudan dışarı çıkmadığını aktardı.

Şeyh, yoğun bombardıman nedeniyle muhalif bölgelerdeki fırınların çalışmadığını ifade ederek, ''Rus ve rejim güçleri, muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde yaşayan halkın başına bombalar yağdırarak Halep'ten çıkartmak istiyor. Bu da mümkün değil. Rejim ve Rusya halkın kenti terk etmesi için insani koridorlar açtığını duyurdu, fakat kimse kenti terk etmedi.'' sözlerine yer verdi.

Esed güçlerinin son 72 saatte Halep'te muhaliflerin kontrolündeki semtlere düzenlediği saldırılarda ölü sayısının 106'ya, yaralı sayısının ise 190'a çıktığı belirtilmişti.

Halep merkezinin doğusunda 300 bin sivil, 4 Eylül'den bu yana rejim güçlerinin kuşatması altında bulunuyor.

Kaynak: AA