Gölbaşı Okul Öncesi Eğitimde Zirvede

Gölbaşı Kaymakamı Zadeleroğlu: ''Gölbaşı ilçesinin anaokulu düzeyinde okullaşma oranı, ilçe merkezleri bazında yüzde 100 ile birinci sırada. Köylerle birlikte ilçe geneli okullaşma oranı ise yüzde 93 ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde Türkiye birincisi'

Adıyaman'ın Gölbaşı Kaymakamı Murat Zadeleroğlu, 'Gölbaşı ilçesinin anaokulu düzeyinde okullaşma oranı, ilçe merkezleri bazında yüzde 100 ile birinci sırada. Köylerle birlikte ilçe geneli okullaşma oranı olarak da yüzde 93 ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde Türkiye birincisi.' dedi.

İlçenin okul öncesi okullaşma oranının başarısının temel sebebinin eğitimci, öğretmen ve işe gönül verenlerin olduğunu ifade eden Zadeleroğlu, şöyle konuştu:

'Eğitime gönül veren arkadaşlarımız ilçedeki alan taramalarında kendi mahalle ve köylerinde bütün velilerle bire bir irtibata geçiyor. Velilerimiz de okul öncesi eğitime oldukça ilgililer. Bir ilçenin eğitimde başarılı olması için iki temel şart var. Biri velilerin duyarlılığı, diğeri de ilçe idarecilerinin ve eğitimcilerinin bu konuya gösterdiği ilgi ve alakalarıdır. Gölbaşı ilçesinin anaokulu düzeyinde okullaşma oranı ilçe merkezleri bazında yüzde 100 ile birinci sırada. Köylerle birlikte ilçe geneli okullaşma oranı olarak da yüzde 93 ile Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Türkiye birincisi. İlçe merkezi olarak Gölbaşı ilçesinin yüzde 100 rakamını yakalaması, yani ilçe merkezindeki bütün öğrencilerin okul öncesine başlaması Gündeydoğu Anadolu Bölgesi için ciddi bir başarı, örnek gösterilmesi gereken bir konudur.'

Zadeleroğlu, Gölbaşı ilçesinin yürütülen çalışmalar sonucunda okul öncesi eğitim alanında okullaşma oranı olarak Türkiye ortalamasının çok üzerine çıkıp zirveye yerleştiğini kaydetti.

Kaynak: AA