GKV'lilerden İngilizce Dünya Şehirleri Projesi

Hazırladıkları bir birinden farklı projeyle Türkiye ve dünyayı tanıyan GKV Özel İlkokulu öğrencileri “İngilizce Dünya Kentleri’’ Sunumu konulu projelerinde Görsel Sanatlar derslerinde de dünyanın ünlü kentlerinin siluetlerini yaparak sanatın eğitimdeki önemine vurgu yaptı.

GKV'lilerden İngilizce Dünya Şehirleri Projesi
İngilizce eğitiminde Anadolunun en önemli eğitim kurumları arasındaki yerini alan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında yapılan uygulamalarla öğrencilerin yaparak yaşayarak öğrenmeleri sağlanırken etkinliklerde sanatsal faaliyetlerde kültür ve sanata olan duyarlılıkları da arttırılıyor.

Son olarak Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulunda düzenlenen bir etkinlikle öğrencilerin İngilizce sunum yaparken dünyanın farklı ülkeleri ve şehirlerini tanımaları sağlanırken görsel sanatlar alanındaki yeteneklerinin sergilenmesi de sağlandı. Dünya Şehirleri Sunumu Projesi kapsamında bilgiler veren GKV İlkokulu Müdürü Mustafa Şenel, “ Gaziantep Kolej Vakfı İlkokulu öğrencileri İngilizce öğretmenleri ile birlikte hazırladıkları Dünya Şehirleri sunumlarını başarıyla gerçekleştirdiler. Öğrencilerimiz bu etkinlik ile İngilizce konuşma becerilerini ve topluluk karşısında konuşma özgüvenlerini de geliştiriyorlar. Farklı ülkelerin büyük şehirlerini fotoğraflarla tanıtan ve tanıyan öğrenciler Türkiye’nin de önemli büyük kentlerinin katılımını yaparak hem ülkemize hem de dünya ülkelerini yanından tanıma şansı yakalıyorlar. Görsel Sanatlar Derslerinde meşhur dünya şehirleri silueti boyama çalışması ile küçük yaş grubu öğrenciler de farkındalık kazanmış oldular. New York, Moskova, Tokyo, İstanbul ve Gaziantep gibi dünyanın büyük şehirlerini tanıma ve tanıtma fırsatı yakalayan öğrencilerimiz Dünya Şehirleri Günü kapsamında güzel bir etkinliğe imza atmıştır. Öğrencilerimize ve bu çalışmalarında onlara yardımcı olan ve onları en iyi şekilde yetiştirmeye çalışan İngilizce öğretmenlerimize ve Dünya Şehirleri logosunu öğrencileriyle birlikte hazırlayan Görsel Sanatlar öğretmenimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA