GKV'de Organ Bağışı Farkındalığı Semineri

Gaziantep Üniversitesi Organ Nakli Öğrenci Topluluğu tarafından Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen “Organ Bağışı Farkındalığı” söyleşisi büyük ilgi gördü.

GKV'de Organ Bağışı Farkındalığı Semineri
Gerçekleştirdikleri sosyal sorumluluk projelerinin yanı sıra il genelinde çeşitli sivil toplum örgütleri ve organizasyonların çalışmalarına da destek veren Gaziantep Kolej Vakfı Özel okulları Gaziantep Üniversitesi Organ Nakli Öğrenci Topluluğunu ağırladı. Organ naklinin önemi ve yapılması gerekenlerle ilgili sunum gerçekleştiren topluluk öğrencilerin büyük ilgisini çekti.

GAÜN Organ Nakli Öğrenci Topluluğu Başkanı Deniz Saçlı yaptıkları çalışmalardan, organ bağışının toplum için ne kadar önemli olduğundan bahsetti ve toplumumuzun organ bağışı konusunda yeterince bilinçli olmadığını, bu bilinci oluşturmak için kendilerinin çok yoğun çabalar sarf ettiğini ifade etti.

Organ Nakli Öğrenci Topluluğu üyelerinden Şeyda Karaytuğu da konu ile ilgili sunumda organ naklinin öneminden ve gerekliliğinden söz etti. Son olarak GAÜN Organ Nakli Öğrenci Topluluğunun hazırlamış olduğu canlandırmalı skeç ile organlarımızın önemi drama yoluyla anlatılırken etkinliklere katılan öğrenciler merak ettikleri konularla ilgili sorularını konuşmacılara yöneltti.
Kaynak: İHA