Gençlik Namazda Buluştu

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 81 ilde düzenlenen "Tüm Türkiye Sabah Namazında Buluşuyor" etkinliği kapsamında Fatsa’da gençler camilerde buluştu.

Gençlik Namazda Buluştu
Mescidi Aksa Camii, Topaloğlu Camii, İmam Hatip Camii’nde gençler bir araya gelerek semaya el açarak mazlumlar ve zulüm altında bulunan insanlık için bir ağızdan dua ettiler.

Gençlik Merkezi Müdürü Beraat Şahin düzenlenen etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, “Zaman zaman gençlerimizle farklı yerlerde sabah namazları programları icra ediyoruz. Gençlerin milli ve manevi birlik içinde bir araya gelerek birlik ve beraberlik duygularının canlı tutulmasını sağlamak istiyoruz. Namazın yaşı yok. Gençliğe güvenerek vaktim bol ilerde kılarım diyerek farzların ertelenmesinin yanlışlığını izah ediyoruz. Çanakkale ruhunun her daim canlı tutulmaması için manevi birliğin taze kalması gerekiyor. Bu da inançtan geçiyor. Bizler de Gençlik Merkezleri olarak bu tür programlarla farklı kitlelerden gençleri bir araya getirerek kaynaşmalarını ve dualarla demlenmelerini arzu ediyoruz. Tüm Türkiye de 81 ilde bugün yapılan sabah namazı programlarında olduğu gibi, Fatsa dada farklı camilerin ön saflarında gençler yer aldı” dedi.

Namaz programının ardından Kur’an-ı Kerim okunarak dualar edildi. Namaz bitiminde Gençlik Merkezi’nin hazırladığı kahvaltı ikramı yapıldı.
Kaynak: İHA