Geleceğin Girişimcileri İş Dünyasıyla Buluştu

Global Girişimcilik Haftası kapsamında düzenlenen “Geleceğin Girişimcileri Sanayi ile Buluşuyor” etkinliği çerçevesinde üniversite öğrencilerini iş dünyasıyla buluşturdu.

Geleceğin Girişimcileri İş Dünyasıyla Buluştu
Gaziantep Ticaret Odası (GTO) koordinasyonunda faaliyetlerini sürdüren TOBB Gaziantep Genç Girişimciler Kurulu, Global Girişimcilik Haftası kapsamında düzenlenen “Geleceğin Girişimcileri Sanayi ile Buluşuyor” etkinliği çerçevesinde üniversite öğrencilerini iş dünyasıyla buluşturdu.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ve Hasan Kalyoncu Üniversitesinde tekstil, inşaat, elektrik-elektronik, gıda mühendisliği ve mimarlık eğitimi alan öğrenciler, bu ziyaretlerde iş dünyasındaki yenilikleri görme imkanı buldu. Sektör temsilcileriyle de bir araya gelen öğrenciler, patronlara iş hayatına dair çeşitli sorular yöneltti.

İlk gün Şölen Çikolata tesislerini gezen öğrenciler, gezi sonrasında Şölen Çikolata Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Çoban’dan şirket faaliyetleri, şirketin dünü, bugünü ve iş hayatında başarının sırlarını dinledi.

İkinci gün Gülsan Holdingi gezen öğrenciler, Gülsan Sentetik tesislerini inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Gezinin ardından Gülsan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Topçuoğlu’nu ziyaret eden öğrenciler, Topçuoğlu’ndan iş hayatına ilişkin önemli bilgiler aldı. Şirketin kuruluşundan bugüne gelinen noktayı da değerlendiren Topçuoğlu, öğrencilerin üniversite okurken ve sonrasında yapmaları gerekenleri anlattı.

Üçüncü gün SolarTürk Enerjiyi gezen öğrenciler, enerji sektörüne ilişkin önemli bilgiler aldı. Öğrenciler, ziyarette SolarTürk Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Osman Özberk’e enerji sektörüne dair merak ettikleri soruları sordu.

Global Girişimcilik Haftası etkinlikleri kapsamında İconovayı ziyaret eden öğrenciler, inşaat sahasını gezerek çalışmaları yerinde gördü.

“Yenilikçi ve farklı düşünen her alanda başarılı olur”

TOBB Gaziantep Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı İbrahim Yetkinşekerci, yaptığı açıklamada, yenilikçi ve farklı düşünen insanların hayatın her aşamasında başarılı olduğunu söyledi.



Yetkinşekerci, Global Girişimcilik Haftası kapsamında GAÜN ve HKÜ öğrencilerini iş dünyasıyla buluşturarak iş hayatına ısındırmaya çalıştıklarını ifade etti.

Öğrencilerin iş gezilerini heyecanla takip ettiğini vurgulayan Yetkinşekerci, “Öğrencilerimizi yarınımızın garantisi olarak görüyoruz. Yenilikçi öğrencilerin kısa sürede iş hayatına atılmasını bekliyoruz. Fikri olan gençlerin desteklenmesi, şirketlerin yönetimine alınması ya da yönetimin teslim edilmesi gerekmektedir. Mesela ABD’deki önemli şirketlerin CEO’su 30’lu yaşlardadır. En çok patent alan, fikir geliştirenler yine gençler. Teknolojiyi üst düzeyde kullanan, hızlı karar alıp, harekete geçenler yine gençler. Ben gelecekte gençlerin çok önemli başarılara imza atacağına inanıyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA