'Engellilere Engelsiz Eğitim'

Esenler'de, 'Engellilere Engelsiz Eğitim' sloganıyla, ilçedeki engellilere olası bir afet durumunda yapmaları gerekenler için verilen eğitim devam ediyor.

'Engellilere Engelsiz Eğitim'
Engelli ESKAT (Esenler Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi) Projesi kapsamında, Esenler'deki engelli vatandaşların olası bir afet öncesi, sırası ve sonrasında nasıl hareket etmeleri gerektiği ve engellilere yönelik acil durum müdahale kapasitesinin artırılması, ailelerde afet bilinci oluşturarak afet risklerinin azaltılması ve gönüllü arama kurtarma ekipleriyle eş güdümün sağlanması için eğitim veriliyor.

Marmara Belediyeler Birliği tarafından Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri'nde 'Afet Yönetimi' kategorisinde birincilik ödülüne layık görülen proje kapsamında ilçede yaşayan engelliler için can kurtaran eğitimler devam ediyor.

Engelli bireylerin bulundukları yeri nasıl tahliye ederek toplanma bölgelerine gitmeleri gerektiği de uygulamalı olarak anlatılan eğitimler, ilçedeki 6 rehabilitasyon merkezi ve İBB Esenler Engelliler Merkezinde veriliyor.

Bu çerçevede Mavi Yıldız ile Şefkatevi Rehabilitasyon Merkezlerinde engellilere, engelli yakınlarına, fizyoterapistlere ve eğitmenlere verilen eğitimlerin süreceği bildirildi.

Kaynak: AA