Dünya Prematüre Gününde Anlamlı Etkinlik

İzmir’de, 17 Kasım Dünya Prematüre Günü nedeniyle prematüre bebekler, aileleri ve minik bedenleri sağlığına kavuşturan çalışanların katıldığı bir etkinlik düzenlendi.

Dünya Prematüre Gününde Anlamlı Etkinlik
17 Kasım Dünya Prematüre Günü nedeniyle, Özel Medifema Hastanesi bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Etkinlikte, prematüre bebekler, aileleri ve minik bedenleri sağlığına kavuşturan çalışanlar bir araya geldi. Erken doğmalarına rağmen azimleriyle hayata tutunan prematüre bebekler, program boyunca etrafa gülücükler saçtı. Hemşireler ve sağlık çalışanları Prematüre Günü nedeniyle ellerine mor kurdele taktı.

Etkinlikte konuşan yenidoğan yoğun bakım ünitesi sorumlusu Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Görkem Astarcıoğlu, prematüre bebeklerin tedavisinin deneyimli ellerde ve tam teçhizatlı hastanelerde yapılması gerektiğini söyledi.

Dört yıldır erken doğan bebeklerin tedavi ve bakımlarını başarıyla yürüttüklerini anlatan Dr. Astarcıoğlu, "Her yıl Prematüre Günü etkinliğini düzenliyoruz. Onları büyümüş, koştururken görünce çok mutlu oluyoruz. Prematüre bebeklerin bakımı ve tedavisi ciddi bir ekip işidir. Hemşirelere, hastane personeline çok büyük işler düşüyor. Hepsine katkıları için teşekkür ediyorum" dedi.

Etkinliğin ilgi odağı olan üçüzler Emir, Giray ve Deniz hakkında da bilgi veren Dr. Astarcıoğlu, "Üçüzler 28 haftalıkken 1 kilo civarında doğdular. Hastanemizin yoğun bakım ünitesinde 3 aya yakın yattılar. Sonunda üçü de sağlıklı olarak taburcu oldular. Taburcu olmaları kadar bebeklerin ileriye dönük sağlık sorunlarının kalmaması da önemli. Çok şükür tüm bebeklerimiz sağlıklı" dedi.

Hastane Başhekimi Op. Dr. Fatih İnmez ise "Prematüre bebeklerimizle, aileleriyle birlikte olmak, onların büyüdüklerini görmek bizi çok mutlu ediyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA