Doğu Anadolu'da Soğuk Hava

Bölgedeki en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 10 derece ile Ardahan'da ölçüldü.

Doğu Anadolu Bölgesinde en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 10 dereceyle Ardahan'da kaydedildi.

Bölgede önceki gün etkili olan kar yağışı, yerini dün sabah saatlerinden itibaren soğuk havaya bıraktı.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölge genelinde havanın az bulutlu ve açık, Ardahan’da zaman zaman parçalı bulutlu, sabah saatlerinde yer yer sis ve puslu olacak.

Rüzgarın değişik yönlerden hafif kuvvette eseceği, sıcaklıklarda düne göre yer yer 3 ile 5 derecelik düşüş olacağı tahmin ediliyor.

Kent merkezlerini beyaza bürüyen yağışın ardından kar kalınlıkları Ardahan'da 22, Erzurum'da 5, Kars'ta 4 ve Ağrı'da 1 santimetre olarak ölçüldü.

Kar kalınlığı, Erzurum'daki Palandöken ile Erzincan'da Ergan kayak merkezlerinde 10, Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde de 4 santimetre olarak belirlendi.

Gece en düşük hava sıcaklıkları Iğdır'da 5, sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 10, Erzurum'da 9, Kars'ta 8, Erzincan'da 6 ve Ağrı'da 2 derece kaydedildi.

Gündüz en yüksek hava sıcaklıklarının Iğdır'da 9, Erzincan ve Ağrı'da 1, Erzurum, Ardahan ve Kars'ta ise sıfırın altında 1 derece olacağı tahmin ediliyor.

Erzurum'da 35 mahalle yolunun kar sebebiyle kapalı olduğu, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Karla Mücadele ekiplerinin kapalı yolları açmak için çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

Bölge genelinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi beklendiği, sürücüler ile vatandaşların yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olmaları gerektiği bildirildi.

Kaynak: AA