Cuma Hutbesinde 'Telefonla Dolandırıcılık' Uyarısı

Kahramanmaraş'ta Cuma hutbesinde vatandaşlar, telefonla arayarak kendisini savcı, polis ve asker olarak tanıtıp dolandırıcılık yapan kişilere karşı uyarıldı.

Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü, müftülük aracılığıyla Cuma hutbesinde, kendilerini polis olarak tanıtıp telefonla aradıkları kişilerin altın ve paralarını dolandıran şahıslara karşı vatandaşları uyardı.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Ferhat Yaşilyayla, Ulu Cami'de yaptığı basın açıklamasında, son yıllarda rastlanan telefonla dolandırıcılık olaylarına ilişkin vatandaşları bilgilendirmek amacıyla broşür dağıttıklarını söyledi.

Vatandaşların dolandırıcılar tarafından sık sık rahatsız edildiğini belirten Yeşilyayla, şunları kaydetti:

'Kendilerini polis asker savcı ya da diğer kamu görevlisi olarak tanıtarak onların güvenini kazanmak maksadıyla bir takım talepleri oluyor. Para, altın ya da banka hesap numaraları, kişisel bilgileri, kimlik numaraları gibi vatandaşlarımız bunlara kesinlikle itibar etmesinler, inanmasınlar. Şüpheli telefon geldiği zaman derhal kapatsınlar. Eğer boş bulunup da hesap numaralarını paylaştılarsa, özel bilgilerini, mutlaka bankalarla irtibata geçerek bankaların tedbir almasını sağlasınlar. Gerekiyorsa kartlarını iptal ettirsinler. Hiç vakit kaybetmeden polis imdat hattını arayarak polisi bilgilendirsinler. Bu konuda bir çalışma yapılsın ve suçluların peşine düşülsün. Bu konuda vatandaşlarımızın duyarlı olmalarını bekliyoruz.'

Vatandaşlar da, uygulamadan dolayı polis ekiplerine teşekkür etti.
Kaynak: AA