CHP Milletvekili Turpcu'nun Sendika Ziyareti

CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci'yi ziyaret etti.

Turpcu, GMİS'in 17 Kasım itibariyle 70 yaşına girdiğini anımsatarak, dünyada da önemli bir yeri bulunan sendikanın Zonguldak, maden sektörü ve Türkiye Taşkömürü Kurumunun (TTK) sorunlarının çözümü yolunda vereceği mücadeleyi başarıyla sürdüreceğine inandığını söyledi.

Son günlerde Cumhurbaşkanlığı ve Enerji Bakanlığı tarafından, yerli kömür ile yerli kaynaklarla ilgili olarak açıklamalar yapıldığını, TTK'da da yerin yüzlerce metre altından kömür çıkarılarak milli ekonomiye katkı vermeye, ülkeye hizmet etmeye çalışıldığını dile getiren Turpcu, şöyle konuştu:

'Ancak burada maalesef norm kadroya göre işçi açığı 6 binlere ulaşmış durumdadır. Bu sorunun çözümüyle ilgili hükümetin ya da bakanlığın bir açıklaması ya da bir katkısı yok. Dedikleri sadece yerli kaynak. Ülkemiz yıllık yaklaşık 5 milyar dolar kömür ithalatına para ödüyor. Doların son 10 günde yüzde 10 gibi artış göstermesine rağmen ki bu aslında bir devalüasyondur, Zonguldak için kömür çıkarılmasıyla ilgili neden bekleniyor anlamak mümkün değildir. Burada yerli kaynağımız var ama çıkarmak için yeterli işçimiz yok. Öncelikle bu işçileri alsınlar. Bu ocaklarda özelleştirme yürümez. Kapalı kapılar ardında verdikleri kararlarla bu iş düzelmez.'

Demirci de, sendikanın 70. kuruluş yıl dönümünde Siirt'te meydana gelen facianın acısını yaşadıklarını kaydederek ziyaretinden dolayı Turpcu’ya teşekkür etti.

Ziyarette CHP Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun, Kadın Kolları Başkanı Merve Kır ile il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri de yer aldı.

Kaynak: AA