Çad'da Güvenoyu Tartışması

Güvenoyu oylaması ertelendi.

Meclis Başkanlığı sözcülerinden Abderrahim Sumaine Annur, Çad'da muhalefetin talebiyle yapılmak istenen güvenoyu oylamasının ertelendiğini bildirdi.

Annur, meclisteki konuşmasında, 188 milletvekilinden 110'unun oturuma katılamadığını belirterek, meclise oylama için daha sonra tekrar toplanma çağrısında bulunulacağını ifade etti.

Başbakan Albert Pahimi Padacke'nin, ülkedeki ekonomik krizi yönelik tavrını protesto için güvenoyu önergesi veren muhalefet ise ertelemeye tepki gösterdi.

Demokratik Güçler için Birlik Partisi milletvekili Madtoingue Benelngar, iktidar yanlısı milletvekillerinin demokratik süreçten kaçtıklarını savundu.

Hükümetin reformlardan sorumlu Genel Sekreteri Abdulaye Sabre Fadul ise söz konusu milletvekillerinin oturuma katılmayarak muhalefete isabetli bir cevap verdiklerini söyledi.

Öte yandan muhalefetin çağrısıyla başkent Encemine'de toplanan grup, karara tepki amacıyla izinsiz gösteri düzenledi. Görgü tanıkları, güvenlik güçlerince dağıtılan göstericilerden bazılarının gözaltına alındığını belirtti.

Çad ayrıca bir aydır, 3 aylık primlerinin yatırılmasını talep eden memurların grevine sahne oluyor.

Sivil toplum kuruluşları, ülkede yaşananları protesto amacıyla dükkanları 22 Kasım'da kepenk kapatmaya çağırdı.

Kaynak: AA