Büyükşehir'den Uzman İtfaiyeci Eğitimi

Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, Uzman İtfaiyeci Yetiştirme Eğitim Programı kapsamında 6 şehirden gelen itfaiyecilere 12 günlük eğitim verdi.

Büyükşehir'den Uzman İtfaiyeci Eğitimi
Konya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Belediyeler Birliği ile birlikte Uzman İtfaiyeci Yetiştirme Eğitim Programı düzenledi.

Türkiye’nin ilk TSE-ISO-EN 9000 Kalite Yönetim Sistemine sahip itfaiyesi olan Konya İtfaiyesi Eğitim Merkezi (KİTEM) bünyesinde yapılan eğitim programının kapanışında konuşan Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Cevdet İşbitirici, itfaiyeciliğin çok kısa süre içinde Türkiye’de en önemli meslekler içerisine gireceğini söyledi.

İtfaiyecilerin temel ilkyardım ve itfaiyecilik mesleği ile ilgili aldıkları eğitimler sonucunda kazandıkları bilgi ve beceriler sayesinde bulundukları şehirlerde karşılaşacakları olaylara daha profesyonel bir şekilde müdahale ederek, yaşanabilecek can ve mal kayıplarını en aza indirmeyi amaçlayan eğitim programına Karaman, Aksaray, Niğde, Giresun, Kilis ve Isparta’dan itfaiyeciler katıldı.

12 günlük eğitim programında itfaiyecilere 5 katlı yangın ve kurtarma binası, flash-over istasyonu, trafik kazalarına müdahale istasyonu, akaryakıt tank istasyonu, duman evi, kurtarma kulesi gibi zorlu eğitim alanlarında 77 saatlik uygulamalı eğitimler verildi.

Program sonunda eğitim alan itfaiyecilere katılım sertifikaları takdim edildi.
Kaynak: İHA