Bodrum'da 'Bir Denizyıldızı Da Bizden' Projesi

Bodrum'da, 'Bir Denizyıldızı da Bizden' projesi kapsamında, Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı ve Bodrum Milli Eğitim Müdürlüğü arasında protokol imzalandı.

Bodrum'da üç ayda bir toplanan Koruma Kurulu yılın son toplantısını Bodrum Ticaret Odasında yaptı.

Toplantıya, Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı Barış Duman, Cumhuriyet Savcısı Ercan Türkol, Muğla Baro Temsilcisi Avukat Cavidan Karagöz Özyiğit, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Orman, Denetimli Serbestlik Müdürü Ruhşen Doğan, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Semiz, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Bayram Aydeniz, Ticaret Odası Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Melengeç, Deniz Ticaret Odası Başkanı Gündüz Nalbantoğlu, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Yardımcısı Mehmet Kurutaş ile Ziraat Bankası Şube Müdürü Şükrü Seymen Özbaş katıldı.

Toplantıda, Bodrum Denetimli Serbestlik Müdürlüğünün ön çalışmasıyla hazırlanan ve Bodrum'da ikamet eden suç mağdurları, suça sürüklenen çocuk ve gençler ile hükümlülerin meslek edinmelerine zemin hazırlamak amacıyla 'Bir Denizyıldızı da Bizden' projesi, Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı Barış Duman ile İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Semiz arasında imzalandı.

Protokol ve proje hakkında bilgi veren Bodrum Denetimli Serbestlik Müdürü Ruhşen Doğan, yapılan protokolle hükümlülerin meslek sahibi olabilmeleri ve çeşitli sivil toplum kuruluşları aracılığıyla bu meslek dallarında istihdam edilmelerinin amaçlandığını söyledi.

Bodrum Denetimli Serbestlikten Sorumlu Cumhuriyet Savcısı Ercan Türkol da Mesleki Eğitim Müdürlüğü Merkezi aracılığıyla 9 hükümlünün satranç kursu almaya başladığını kaydetti.

Koruma Kurulu toplantısında ayrıca, kamuya yararlı sivil toplum kuruluşlarından 2017 yılında da Bodrum'da ikamet eden hükümlü, hükümlü çocukları, suç mağdurları, suça sürüklenen çocuk ve gençler ile eski hükümlülerin topluma kazandırılmaları noktasında katkılarının teminine çalışılması prensip olarak ortaya konuldu.

Kaynak: AA