Aydemir, Erzurum'un Nabzını TBMM'ye Taşıdı

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, “Dadaşlar, Erzurumlular Anayasa değişikliği süreci ve Başkanlık gündemini millî irade dikkatiyle izlemekte, bu yolda atılan her adım ve girişimi desteklemektedirler.” dedi.

Aydemir, Erzurum'un Nabzını TBMM'ye Taşıdı
TBMM’nin dünkü oturumunda gündem dışı söz alan Milletvekili Aydemir, anayasa değişikliği ve Başkanlık gündemi hakkında Erzurum’un kanaat ufkunu ifade etti.

“Aydemir, TBMM Genel Kurulu’nda konuştu”

Milletvekili Aydemir, “Erzurumlular Anayasa değişikliği süreci ve Başkanlık gündemini millî irade dikkatiyle izlemekte, bu yolda atılan her adım ve girişimi desteklemektedirler. Anayasa değişikliğini mutlak bir gereklilik, Başkanlık sistemini demokratik bir tercih ve lüzum olarak değerlendiren Abdurrahman Gazi torunları bu yolda kaydedilen gelişmelere teveccüh göstermekte, sergilenen kararlılığı da takdir etmektedirler.” dedi.

“Dadaşların milli irade sadakat ve itimadı”

Her iki değişikliğin mutlak bir gereklilik arz ettiğine işaret eden Milletvekili Aydemir, “Başkanlık sistemi ve Anayasa değişikliğinin millî iradeye itimat ve sadakatin bir kaydı, millet feraset ve basiretine güven ve teslimiyetin bir ifadesi olduğuna inanan dadaşlar ülkede önceliğin bu iki değişim olduğuna inanmaktadırlar.” diye konuştu.

‘Erzurumlu minnettar’

Anayasa değişikliği ve Başkanlık Sistemi gündeminin ilde büyük bir dikkat ve ilgi ile izlendiğine değinen Milletvekili Aydemir, “Erzurumlular, on dört yıllık dönemde ülkeyi sosyal ve ekonomik bağlamda çağdaş düzeye eriştiren, hayata geçirdiği reformlarla Türkiye’yi lider ülke vizyonuna taşıyan AK Parti’nin Anayasa değişikliği ve Başkanlık sistemi gündemini paylaşmakta, bu sürecin öncülerine güvenmekte ve minnettarlıklarını kaydetmektedirler.” dedi.

Kaynak: İHA