Askeri Hakim Ve Savcılar Hakkındaki FETÖ/PDY Soruşturması

Adana'da meslekten ihraç edilen tutuklu 5 askeri hakim ve savcı hakkındaki dosya, yetkisizlik kararıyla Ankara'ya gönderildi.

Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, meslekten ihraç edilen tutuklu 5 askeri hakim ve savcı hakkındaki dosya, yetkisizlik kararıyla Ankara'ya gönderildi.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY ile bağlantılı oldukları iddia edilen Adana 6. Mekanize Piyade Tümen Komutanlığında görevli eski askeri hakim ve savcılar G.Ç, H.C. F.S, H.Ö. ve M.H.B. hakkındaki soruşturma tamamlandı.Meslekten ihraç edilen 5 hakim ve savcıyla ilgili soruşturma kapsamında savcı yetkisizlik kararı vererek, dosyayı askeri hakim ve savcılarla ilgili ana soruşturmanın yürütüldüğü Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdi.

Dosya kapsamında zanlılar hakkında 'Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme', 'Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme' ve 'Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmayı engellemeye teşebbüs etme' suçlamaları yer alıyor.
Kaynak: AA