Antalya'da Toplu Ulaşım Araçlarında Afişli 'Saldırgan' Avı

Antalya’da, depolama noktasında otobüsünün iç temizliğini yaptığı sırada 2 kişinin demir çubuklu saldırısında öldüresiye dövülen şoför Ali Yılmaz, kendisini darp eden şahısları, meslektaşlarının otobüslerine astığı afişlerle arıyor. Saldırganların fotoğraflarının yer aldığı afişlerde "Görenler insanlık namına 155’i arasın" diye yazıyor.

Antalya'da Toplu Ulaşım Araçlarında Afişli 'Saldırgan' Avı
Antalya’da yaşayan evli ve 1 çocuk babası 31 yaşındaki Ali Yılmaz, Kundu depolama durağından 4 Kasım 2016 günü 06.40 saatindeki LC07 seferi için saat 06.00’da Kızıltoprak’taki evinden durağa hareket etmişti. Depolama alanında sefere çıkmadan önce otobüsünün iç temizliğini yapmaya başlayan Yılmaz, bu sırada otobüsün arka ve orta kapısından içeri giren iki kişinin saldırısına uğramıştı. Şahıslar, Yılmaz’a, "Sen nasıl bizim kardeşimize küfredersin?" diyerek "Polis, polis" diye bağıran otobüs şoförünü dakikalarca demir çubukla darp etmişti. O anlar ise otobüsün kamerasına saniye saniye yansımıştı.

"Resmen beni öldürmeye gelmişler"

Kafasına dikiş atılan ve sol kolu alçıya alınan Ali Yılmaz’a 40 günlük rapor verildi.

Hem psikolojisinin bozulduğunu hem de işinden de geri kaldığını söyleyen Yılmaz, kendisine saldıran kişilerin görüntülerinin olmasına rağmen halen bulunamamasına tepki gösterdi. Yılmaz, emniyetin 2 haftalık çalışmasında bir sonuca ulaşılamayınca polise destek olmak amacıyla üzerinde, "Halk otobüsü şoförü Ali Yılmaz’a saldıran kişileri görenler insanlık adına 155’i arayıp ihbar etmeleri rica olunur" yazılı 400 adet afiş bastırdı. Meslektaşlarının da destek verdiği Ali Yılmaz, afişleri otobüs ve minibüslerin içine astı.

4 Kasım Cuma sabahı Kundu depolama merkezinde iki kişinin otobüs içinde demir çubuklu saldırısına uğradığını hatırlatan Ali Yılmaz, "06.37’de durağa vardım. Daha sonra arabayı temizlemeye karar verdim. Aracımı ortaya kadar temizledim. Arka kapı açık olduğu için oradan bir arkadaş bindi. Ben de yolcu sandım. Bir anda koltuklara tutunarak bana saldırmaya başladı.

Ne olduğunu anlamadım karşılık vermeye çalıştım. Demirli olan bir kişi ise ortadan binmiş. Direkt demir çubukla saldırdı. Resmen beni öldürmeye gelmişler. Ona karşılık veremedim" dedi.

14 gün geçmesine rağmen resimleri olan zanlıların bulunamadığını anlatan Yılmaz, "Olay sonrası bir gün hastanede kaldım. 40 gün de raporum var. Polise yardımcı olmak amacıyla afiş bastırdım. Arkadaşlarımın hepsi yardımcı oluyor. Zanlıların biran önce bulunmasını istiyorum. Şoför arkadaşlarımın hepsi tedirgin. Bu olay tüm arkadaşlarımı etkiledi. 400 afiş bastırdım, halk otobüsü, minibüs ve duraklara yapıştıracağız. 14 gündür çalışamıyorum ama psikolojim bozuldu. Dışarı çıktığımda yine mi saldıracaklar diyorum. Ailem var. Yarın sabah ne olacağını bilemiyoruz. benim başıma geldi ama tüm şoförlerin başına gelebilir" diye konuştu.

Yılmaz, şoförlere kabin ya da güvenlik butonu yapılmasının hayati önem taşıdığını sözlerine ekledi.

"Bizim de başımıza gelebilir"

9 yıldır halk otobüsü şoförlüğü yapan Zafer Taşcı, sahipsiz olduklarını belirterek, her gün ufak tefek şiddet olayları yaşadıklarını kaydetti.

Tüm şoförlerin Antalya halkın en iyi hizmeti vermek için çaba gösterdiğini ifade eden Taşcı, "Ali Yılmaz’a olan olay yarın bizim de başımıza gelebilir. Hep bir tedirginlik içinde oluyoruz. Ali kardeşimize bunları yapanların bulunmasını istiyoruz. Emniyet güçlerimize güveniyoruz. Biz de yardımcı olma amacıyla afiş yapıştırıyoruz" dedi.

"Güvenlik kamerasına yansımıştı"

Görüntülerde araçta temizlik yapan Ali Yılmaz, bir anda otobüsün içine giren bir kişinin uçan tekmesiyle neye uğradığını şaşırıyor. Saldırgana karşı koymak isteyen Ali Yılmaz, bu defa otobüsün orta kapısından elinde demir çubukla otobüse giren diğer kişinin saldırısına uğruyor. İki kişi tarafından öldüresiye dövülen Ali Yılmaz kanlar içinde kalıyor.
Kaynak: İHA