Alo 153 İstanbul'a 4 Yıldızlı Mükemmellik Ödülü

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ALO 153 İstanbul, Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı’nın (EFQM) Türkiye temsilcisi KalDer’in ayrıntılı değerlendirmesinden geçerek "EFQM Mükemmellikte 4 Yıldız" yetkinlik belgesi almaya hak kazandı. Çağrı Merkezleri arasında 4 yıldız almaya hak kazanan ilk kuruluş olan 153 İstanbul’un sertifikası 25’inci Kalite Kongresi’nde takdim edildi.

Alo 153 İstanbul'a 4 Yıldızlı Mükemmellik Ödülü
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ne bağlı olarak bugüne kadar vatandaşa sunduğu hizmetleri öz değerlendirme süreçleriyle gözden geçiren ve iyileşme planları oluşturan 153 İstanbul, Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı’nın (EFQM) Türkiye temsilcisi olan Türkiye Kalite Derneği’nin (KalDer) dış değerlendirmesinden başarıyla geçerek "EFQM Mükemmellikte 4 Yıldız" yetkinlik belgesi ödülünü almaya hak kazandı.

Çağrı Merkezleri arasında 480 puan alarak 4 yıldız almaya hak kazanan ilk kuruluş olan 153 İstanbul Ulusal Kalite İyi Niyet Bildirgesini imzalayarak Aralık 2015 tarihinde çıktığı mükemmellik yolculuğunda kurulduğu günden bu yana yıla yükselttiği kalite seviyesi ile ulaştığı başarıların bir tesadüf olmadığını kanıtladı.

4 yıldız sertifikası ödül töreni

153 İstanbul yönetici ve çalışanlarının katıldığı EFQM 4 yıldız sertifika töreni Hilton İstanbul Bosphorus Convention Center’da “Yeni Normal Teması” ile gerçekleşen 25. Kalite Kongresi’nin son gününde 2016 Türkiye Mükemmellik Ödülleri Töreni’nde verildi.

İş, bilim, akademi, medya ve sanat dünyasından bini aşkın kişinin katıldığı ödül töreninde konuşan KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Buket Eminoğlu Pilavcı; 153 İstanbul’un ve diğer ödül kazanan kuruluşların başarısını tebrik ederek, mükemmellik yolculuğuna çıkan firma ve kurumların geleceklerinin şekillenmesinde önemli bir paya sahip olduğunu söyledi.



Ödül için gerekli kriterler

EFQM Mükemmellik Modeli, toplam kalite yönetimini, müşteriler, çalışanlar, hissedarlar, tedarikçiler ve toplum olmak üzere tüm paydaşların beklentilerini dengeli bir şekilde karşılamak için kurumdaki bütün faaliyetlerin sürekli olarak iyileştirilmesi olarak ele alıyor. Liderlik, paydaş odaklı politika ve strateji, çalışan yönetimi, işbirlikleri ve kaynak yönetimi, müşteri ile çalışan algısı ve performans göstergeleri, toplumsal sonuçlar ve temel performans sonuçları kriterleri değerlendirilerek ödül veriliyor.
Kaynak: İHA