AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık Açıklaması

'Engelli kardeşlerimizin de meydanlara inip tankların karşısına nasıl durduğunu hepimiz gördük'.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznür Çalık, 15 Temmuz'un Türkiye'nin beka mücadelesi olduğunu belirterek, 'Engelli kardeşlerimizin de meydanlara inip, tankların karşısına nasıl durduğunu hepimiz gördük.' dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Bağcılar Belediyesi tarafından düzenlenen '1. Uluslararası Engellilik ve Din Sempozyumu' törenle başladı.

Çalık, Bağcılar Engelliler Sarayındaki açılış töreninde, İslam'dan sonra engellilere verilen önemin bugün kendilerine rehber olduğunu anlattı.

Engellilerin engelini kaldırmak için AK Parti iktidarları olarak 15 yıldır önemli çalışmalara imza attıklarını ifade eden Çalık, 'Bir taraftan insanların fiziksel, ruhsal engellerini, yüreklerdeki engelleri kaldırırken, öteki taraftan bazı şeyleri eksik yaptığımızı yeni fark ettik. Mesela engellilerin dinimizle tanışmasını geciktirdik. Bunu çok daha önce yapmamız lazımdı. Bunu telafi etmek için Diyanet İşleri Başkanlığımızın önemli çalışmalar yapması gerekiyor. Bu sempozyum bu anlamda atılmış önemli bir adım.' diye konuştu.

Çalık, İslam dininin engellilere net şekilde anlatılması, öğretilmesi, tanıtılması gerektiğini dile getirerek, şöyle konuştu:

'Engelli kardeşlerimize, dinin engel tanımadığını hissettirmemiz gerekiyor. Engelli olabilirsiniz ancak yüreğinizde engel yoksa tüm engelleri aşabilirsiniz. Bizim görevimiz tüm engelleri kaldırmaktır. 15 Temmuz’daki girişime karşı durmak için çok sayıda engelli kardeşimiz sokaklara indi. Mücadelelerini hep beraber gördük. Türkiye'nin yürekli, engel tanımayan evlatları var. 15 Temmuz ülkemizin beka mücadelesiydi. Bu darbe girişimcilerine karşı engelli, sağlam demeden herkes meydana inip, ülkemizin gücünü herkese gösterdi. Engelli kardeşlerimizin de meydanlara inip, tankların karşısına nasıl durduğunu hepimiz gördük.'

- '622 Kur'an kursu engellilere yönelik hazırlandı'

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Bünyamin Albayrak da engellilere yönelik son zamanlarda ciddi manada hizmet yapıldığını, özellikle 2012'den sonra engellilerin dini eğitimleri konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

Albayrak, şunları kaydetti:

'Camilerimizin yüzde 50'sinden fazlasını, ortopedik engellerinin kullanılmasına uygun şekilde elden geçirdik. Her ilde engellilere yönelik Kur'an kursları açmaya başladık ve bugüne kadar 622 kurs, engellilere yönelik hazır hale getirdi. Her ilde engellilere rehberlik yapacak kişiler yetiştirildi. Görme engelli kişiler hafızlık yapacak duruma geldi. İşitme engellilere yönelik din eğitim seti hazırladık. Diyanet TV'de çeşitli programlar yapıyoruz. Cuma hutbeleri, ilmihal çalışmaları son çalışmalarımız oldu. Ayrıca, 100 işitme engelliyi umreye götürdük.'

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise engellilerin sosyal yaşama katılması ve meslek sahibi olması amacıyla önemli projeler hayata geçirdiklerini dile getirdi.

Engelliler Sarayında özellikle önemli hizmet verildiğini anlatan Çağırıcı, 'Kurslar veriyoruz. Rehabilite oluyorlar. Bu projelerimiz toplumda da karşılık buluyor. Sempozyum da bu yöndeki çalışmalarımızdan bir tanesi. Önemli bir sonuca imza atacağını düşünüyorum.' şeklinde konuştu.
Kaynak: AA