Afrika'nın İki Büyük Ekonomisi İlk Kez Aynı Masada

Fas ve Etiyopyalı iş adamları ile ticari yetkilileri ilk kez görüştü.

Afrika'nın iki büyük ekonomisi olan Fas ve Etiyopya'nın iş adamları ile ticari yetkilileri tarihte ilk defa bir araya geldi.

Fas Kralı 6. Muhammed'in Etiyopya ziyareti sırasında başkent Addis Ababa'da, iki ülke heyetleri arasında gerçekleştirilen şirketler arası (B2B) görüşmelere Fas Şirketleri Genel Konfederasyonu Başkanı Miriem Bensalah, Etiyopya Dışişleri Bakanı Yardımcısı Regassa Kefale, Etiyopya Yatırım Komiseri Fitsum Aregave ve Etiyopya Ticaret Odası Solomon Afework katıldı.

Fas'ın ünlü iş kadınlarından biri olan Bensalah, görüşmelerden sonra AA muhabirine yaptığı açıklamada, 'Bu heyetin arasında olmak mutluluk verici. Etiyopya ile altyapı inşası, gıda, tekstil ve madencilik alanlarında iş birliği yapmaya kararlıyız. Fas bu alanlarda oldukça büyük bir deneyime sahip ve bugün bunu Etiyopya ile paylaşmak istiyor.' ifadelerini kullandı.

Etiyopya Ticaret Odası Başkanı Afework da iki ülke arasındaki bu görüşmelerin pazar bağlantısı kurma, bilgi ve beceriyi paylaşma noktasında faydalı olacağını umduğunu söyledi.

Etiyopya'dan önce Ruanda ve Tanzanya'yı ziyaret eden 6. Muhammed, göreve geldiği 1999'dan bu yana Etiyopya'ya ilk kez ziyaret düzenledi.

Fas Kralı temmuz ayında yaptığı açıklamada, Afrika Birliği'nin Sahra Demokratik Arap Cumhuriyeti'ni tanımasından sonra 1984'de birlikten ayrılık kararı alan ülkesinin yeniden Birliğe üye olmak istediğini duyurmuştu.

Fas'ın, bu ziyaretlerle üyelik için destek arayışında olduğu düşünülüyor.

6. Muhammed'in yarın Etiyopya Başbakanı Hailemariam Desalegn ile ikili görüşme yapması bekleniyor.

Kaynak: AA