Acılı Baba Açıklaması 'Kızımın Katili Okul Müdürü'

Aksaray Güzel Sanatlar Lisesi spor bölümü 12. sınıf öğrencisi Mihriban Şimşek, ailesi ile birlikte içerisinde bulunduğu seyir halindeki araçtan atlayarak intihar etmesinin ardından yaşam mücadelesini kaybetti. Acılı baba, "Kızımın katili okul müdürü. Ben Türk adaletine güveniyorum" diyerek yetkililerden yardım istedi.

Acılı Baba Açıklaması 'Kızımın Katili Okul Müdürü'
İddialara göre; Aksaray Güzel Sanatlar Lisesi spor bölümünde öğrenim gören 17 yaşındaki 12. sınıf öğrencisi Mihriban Şimşek, hafta sonunda okul pansiyonunun bahçesinde sınıf arkadaşı olan O.E. ile bankta otururken pansiyonda görevli öğretmenleri tarafından görüldüğü iddia edildi. Her iki öğrenci hakkında tutanak tutan öğretmenler durumu okul idaresine bildirdi. Okul Müdürü Savaş Ş. ise her iki öğrenciyi odasına çağırarak kendilerini okuldan atacağını ve bankta birlikte oturduklarını ailelerine bildireceğini söyledi.



Yaşanan bu gelişmelerin ardından bunalıma giren ve Nevşehir’e ailesinin yanına gelen Mihriban Şimşek, tekrar ailesi ile birlikte Aksaray’a giderken hareket halindeki araçtan atlayarak intihar etmek istedi. Ağır yaralanan genç kıza ilk müdahale olay yerine gelen 112 sağlık ekipleri tarafından yapıldı. Mihriban Şimşek daha sonra Nevşehir Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken genç kız yaşam mücadelesini 4 gün sonra kaybetti.

Mihriban Şimşek’in Nevşehir’in Gülşehir ilçesinde bulunan evine ise ailenin yakınları, okul arkadaşları adeta akın etti. Baba Hasan Şimşek taziye için gelen vatandaşları karşılarken Mihriban’ın okul arkadaşlarının ise gözyaşlarını tutamadıkları gözlendi.

Mihriban Şimşek’in okul arkadaşları ise bu olay sonrasında ailelerin arkadaşlarını okuldan almaya başladıklarını, herkesin korku içerisinde olduğunu söyledi.

Mihriban’ın sınıf arkadaşı E.A., "Arkadaşımızı kaybettik. Bugün son yolculuğuna uğurlayacağız. Bu bizi derinden etkiledi. Okulda müdürlerin yapmış olduğu baskı, arkadaşımızı kaybettirdi. Üzgünüz, bunun hesabı sorulması gerekir. Bugüne kadar sesimizi duyuramadık ama bu saatten sonra sesimizi duyuracağız. Bir daha böyle olayların yaşanmasını istemiyoruz. Kardeşimizi son kez bu son yolcuğuna uğurladıktan sonra böyle şeylerin bir daha olmamasını istiyoruz. Bu olay yüzünden çoğu arkadaşımızı ailesi okuldan alıyor. Yani halen bir korku bir telaş içerisindeler” dedi.

Kübra isimli öğrenci ise “Mihriban sınıf arkadaşımızdı. Biz bu olay yüzünden çok üzgünüz. Bir daha böyle olayların olmasını istemiyoruz. Okul Müdürü Savaş Ş. ve Melih D.’den şikayetçiyiz. Arkadaşımızın üzerine çok fazla gittiklerinden dolayı arkadaşımız canına kıydı. Okuldan ayrılacak arkadaşlarımız var. Aileler artık okula gönderemiyorlar” diye konuştu.

“Kızımın katili okul müdürü”

Baba Hasan Şimşek ise yaptığı açıklamada, "Kızımın vefatının ardından okuldan bizi kimse aramadı. Kızımın suçlusu onlar. Ben Türk adaletine güveniyorum. Milli Eğitim Bakanıma güveniyorum. Bunun üzerine gitmeleri lazım. Kızlarımı okutmak için ne hallere düştüm. Kuzumun katili oldu bunlar. Kızlarınızı okutun diyorlar ben de okutuyordum kızımı. Kızımın katili okul müdürü. Cumhurbaşkanım kızlarınızı okutun diyordu bizlere. Ben de okutuyordum, okutmaya çalışıyordum, elimden geleni yaptım. İnşaatlarda çalışarak kuzularımı büyüttüm. Cumhurbaşkanım bunun üstüne düşsün. Ben Cumhurbaşkanımı severim” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA