15 Temmuz Şehitlerine Mektup Yarışması

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başlatılan ve Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit düşen asker, polis ve sivillere hitaben yazılacak 'Gençlerden Ecdada Mektup 15 Temmuz Şehitlerine' adlı mektup yarışmasının tanıtımı yapıldı.

Salihli Gençlik Merkezinde gerçekleştirilen tanıtım toplantısının ardından okullarda yarışmanın duyurusunu yapan afişleme çalışmaları başlatıldı.

Salihli Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Oktay Ayaz, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başlatılan yarışmanın, gençlerin milli ve manevi duygularını canlı tutularak, tek vatan, tek devlet, tek bayrak, tek millet inancı ve idealini kazandırmayı hedeflediğini söyledi.

Yarışmada, 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilmek istenen hain darbe girişimini püskürtmek için demokrasisine ve vatanına sahip çıkan şehitlerin konu alınacağını belirten Ayaz, '14-17, 18-21 ve 22-29 yaş kategorilerinde düzenlenecek olan mektup yarışmasında katılımcılarımız, demokrasi şehidi sivil vatandaşlarımızla, asker ve polislerimize birer mektup yazacaklar.

Yazılan mektuplar, belirtilen adreslere elektronik posta ile gönderileceği gibi, Salihli Gençlik Merkezine de elden teslim edilebilecektir. Yarışmada dereceye giren katılımcılar Gençlik ve Spor Bakanlığının sitesi ile sosyal medya hesaplarından kamuoyu ile paylaşılacak. 3 kategoride dereceye giren katılımcılara çeşitli ödüller verilecek.' dedi.

Kaynak: AA