'11. İzmir İşyurtları Ürün Ve El Sanatları Fuarı'

Adalet Bakanı Yardımcısı Uçar: 'Öncelikli amacımız cezaevindeki hükümlülerimizi ıslah etmek, topluma kazandırmak, cezaevinden çıktıktan sonra topluma, ailesine faydalı insanlar haline getirmek, bunu da üreterek yapmak'.

Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumunca düzenlenen, '11. İzmir İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı' açıldı.

Adalet Bakanı Yardımcısı Bilal Uçar, Karşıyaka ilçesi Bostanlı semtindeki fuarın açılışında konuşan cezaevlerindeki hükümlü ve tutukluların diğer insanlar gibi kıymetli olduğunu, ülkenin farklı köşelerinde üretilen ürünleri bu fuarda sergilediklerini ve vatandaşın hizmetine sunduklarını belirtti.

'Öncelikli amacımız cezaevindeki hükümlülerimizi ıslah etmek, topluma kazandırmak, cezaevinden çıktıktan sonra topluma, ailesine faydalı insanlar haline getirmek, bunu da üreterek yapmak.' diyen Uçar, kalkınmanın şartının 'üretmek' olduğunu, karşılaştığı olumsuzluklara rağmen Türkiye'nin gelişmeye, büyümeye ve kalkınmaya devam ettiğini söyledi.

Uçar 'Bizim en büyük sermayemiz insan kaynağımız. Genç nüfusumuz eğitimin seviyesini ve kalitesini ne kadar arttırabilirsek tarımdan sanayiye imkanlarımızı ne kadar değerlendirip üretime dönüştürebilirsek kalkınmamızı da bir an önce tamamlarız. Hedefimiz olan muhasır medeniyet seviyesini biran önce yakalamış oluruz.' diye konuştu

Fuarda Türkiye'nin her bir bölgesinin kendine has özelliklerinin yer aldığına dikkati çeken Uçar, herkesin bu güzellikleri koruması ve muhafaza etmesi gerektiğini belirtti.

- 'Daha yüksek değerlerle donatarak topluma geri dönmesini amaçladık'

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım da İzmir'de 11'inci fuarı düzenlediklerini vurgulayarak, hükümlü ile tutukluların eğitim ve iyileştirme faaliyetiyle topluma kazandırılması noktasında, insan odaklı uygulamalar geliştirildiklerini dile getirdi.

Türkiye'deki infaz sisteminin, modern ve gelişmiş ülkelere örnek gösterilebilecek bir duruma geldiğini anlatan Yıldırım, şöyle devam etti:

'Bu konuda hedef koyarken batı infaz sistemlerinin ötesinde içerisinden çıktığımız medeniyetin gereklerine uygun olarak bireyi kazanmayı ve ceza infaz kurumuna girdiği girdiği günden daha yüksek değerlerle donatarak topluma geri dönmesini amaçladık. Tüm bu çalışmalarda gücümüzü milli değerlerimizden alarak Batı'nın stratejileriyle kültürel zeminimizi bir araya getirdik. Ceza infaz sistemimizin insan odaklı olarak devletimizin genel politikalarına uygun bir şekilde insanı en yüksek değer kabul eden yaklaşımlardan taviz vermesi, geri dönmesi mümkün değildir.'

Konuşmaların ardından İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Doğru ve diğer protokol üyeleri, açılışı gerçekleştirilen fuardaki stantları ziyaret etti ve ürünleri inceledi.

77 ceza infaz kurumundan hükümlü ve tutukluların ürettiği, gıdadan tekstile, mobilyadan hediyelik eşyaya çeşitli ürünlerin sergilendiği ve satışa sunulduğu fuar, 25 Kasım'da sona erecek.
Kaynak: AA