Yurtdışı Türkler Ve Akraba Topluluklar Başkanlığı İzmir Buluşması

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Bülbül: 'Biz bu yıl yaklaşık 180 ülkeden 122 bin başvuru aldık, 5 bin verdiğimiz burs için. Bu aslında Türkiye'nin ve Türkçe'nin cazibesidir'

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Kudret Bülbül, 'Biz bu yıl yaklaşık 180 ülkeden 122 bin başvuru aldık, 5 bin verdiğimiz burs için. Bu aslında Türkiye'nin ve Türkçe'nin cazibesidir.' dedi.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı İzmir Buluşması, Başbakanlık İzmir Ofisi'nde yapıldı.

Başkanlığın faaliyetlerine ilişkin sunumun ardından konuşan Bülbül, 3 temel çalışma alanlarının bulunduğunu, bunların diaspora, akraba toplukluluklar ve uluslararası öğrenciler olduğunu kaydetti.

İzmir buluşmasını, çalışma alanları kapsamında İzmir'e nasıl destek olabileceklerini ele almak üzere gerçekleştirdikleri aktaran Bülbül, İzmir için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

Bülbül, bu yıl 5 bin öğrencilik burs için 180 ülkeden 122 bin başvuru aldıklarına dikkati çekerek, 'Bu aslında Türkiye'nin ve Türkçe'nin cazibesidir. Biz bu yerleştirmeleri Türkçe eğitim veren üniversitelere yapmaktayız.' ifadelerini kullandı.

Eskiden yurtdışında gelecek arayanların 3, 4. nesil çocuklarının eğitim almak için Türkiye'ye geldiğini dile getiren Bülbül, bunların geleceklerini şekillendirmek için Türkiye'yi seçtiğine vurgu yaptı.

İzmir'de bu bağlamda 620 gencin olduğuna işaret eden Bülbül, 'İzmir soydaş akraba topluluk anlamında da özel bir şehir. Üçüncü çalışma alanımız uluslararası öğrenciler... İzmir'de 4 bin uluslararası öğrenci var. Bu rakam, Türk kökenli öğrencileri içermiyor. Bunlar ülkelerinin en nitelikli öğrencileri. Onların Türkiye ile kalıcı ilişkiler kurmalarını sağlamak gerekiyor. Alman, Amerikan, Kore bursunu da kazanmışlar ama Türkiye'yi tercih etmişler.' diye konuştu.
Kaynak: AA