Yeni Anayasa Ve Perspektifinde Sendikal Haklar Semineri'ne Hak-İş'ten Büyük Katılım

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Hak-İş Konfederasyonu tarafından düzenlenen ‘Yeni Anayasa ve Perspektifinde Sendikal Haklar’ Seminerine Hak-İş Konfederasyonuna bağlı sendika üyeleri yoğun katılım gerçekleştirdi.

Yeni Anayasa Ve Perspektifinde Sendikal Haklar Semineri'ne Hak-İş'ten Büyük Katılım
Kırşehir Ramada Otelde gerçekleşen seminere Hak-İş Konfederasyonu Kayseri İl Başkanımız Serhat Çelik, Kırşehir İl Başkanımız Hızır Gürler, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Hukuk Müşaviri Faruk Bilir, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Türkiye İşkur Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahim Şenocak, İşkur 1. Hukuk Müşaviri Ramazan Tekin, sendika temsilcileri ve çok sayı da Hak-İş Konfederasyonu bağlı sendikaların üyeleri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, başkanlık sistemine geçilmesinin bu ülke için ekmek ve su kadar zaruri bir ihtiyaç olduğunu söyleyerek şu şekilde devam etti, “ Bunu yaparken 80 döneminin askeri yönetimi ile yapılmış Anayasa’nın da tekrar Türkiye’nin ihtiyaçlarına göre sivil bir anayasa çalışan emekçinin hakkını da gözeterek ve bütün özgürlüklerde güvenlik dengesi gözeterek tekrar düzenlenmesi lazım. Bizim kırmızı çizgimiz vatan sevgimizdir. Suriyelileri hepimiz görüyoruz. Kırşehir’de de var. Kamplara gidiyoruz görüyoruz. Vatanı olmayanın namusu olmaz. Vatanı olmayanın işi olmaz. Vatanı olmayanın evi barkı olmaz. Geleceği olmaz. Vatanı olmayanın hiçbir şeyi olmaz. 15 Temmuz’da bizim vatanımıza kast ettiler. Allah korusun o hainler başarılı olsalardı bugün Türkiye bunları konuşabilir miydik? Bizim kırmızıçizgimiz vatan sevgisi. Devletimizle, milletimizle vatana ihanet edenleri bünyesinde Allah’ın izni ile söküp atacaktır.” Dedi.

Konuşmaların ardından seminere katılım sağlayan sendika temsilcileri ve üyelerine yeni Anayasa ve perspektifinde sendikal haklar hakkında bilgiler verildikten sonra Hak-İş Konfederasyonu Kayseri İl Başkanımız Serhat Çelik üyelerine toplu iş sözleşmesi ve gelinen son nokta hakkında bilgiler verdi.
Kaynak: İHA