Vali Toprak, Aşiretlerin İleri Gelenleriyle Bir Araya Geldi

Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, kanaat önderleri ve aşiretlerin ileri gelenleriyle bir araya gelerek, kentin sorun ve sıkıntılarını dinledi.

Vali Toprak, Aşiretlerin İleri Gelenleriyle Bir Araya Geldi
Hakkari Valiliği tarafından bir otelde düzenlenen buluşma yemeğine Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, vali yardımcıları Mehmet Emin Taşçı ve Bekir Abacı, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, bazı kanaat önderleri ile aşiretlerin illeri gelenleri katıldı.

Burada konuşan Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, buluşma yemeğine katıldıkları için kanaat önderleri ve aşiretlerin ileri gelenlerine teşekkür etti. Vali Toprak, “Biz yaklaşık bir buçuk ay önce aşiretlerin önde gelenleri ile birlikte biraz daha geniş katılımlı olarak 70 kişi ile bir toplantı yapmıştık. Bundan sonra da bu toplantılarımızı zamana yayarak; kişileri, aşiret reislerini, kanaat önderlerimizi daha kapsamlı olarak gruplar halinde bir araya getirip; il müdürlerimizle, komutanımızla, emniyet müdürümüzle, vali yardımcılarımızla konuları birlikte değerlendirerek, ilimizin her türlü konusunu ve problemini çözüp hep birlikte istişare halinde kararlar alarak daha huzurlu bir kent haline getirmek için bu uygulamamıza bundan sonrada devam edeceğiz. Bu toplantıların çok faydalı olduğunu, bir önceki toplantımızın yansımalarından bizzat gördük. Şimdi sizlerde aynı fikri taşıyorsunuz. Çünkü biz her şeyi göremeyebiliriz. Dışarıdan bir göz, izleyen ve fikir sahibi olan, Hakkari’nin derdi ile dertlenen ve sizlerle beraber olmak bizlere de yeni görüş açıları ve yeni ufuklar kazandırıyor. Bizim atlamış olabileceğimiz ve dikkatimizde kaçan konuları sizlerle istişare bir şekilde vakıf olabiliyoruz. Bizimde size getireceğimiz konular olabiliyor. Bu vesileyle inşallah bundan sonrada bu toplantılarımıza gruplar halinde veya toplu halde zaman zaman devam edeceğiz. Ben inanıyorum ki ilimizin huzura kavuşmasında hizmetlerin daha iyi verilmesine ve gelişmesinde çok büyük faydası olacaktır. Hiçbir şey olmasa bile sizleri görmek ve beraber olmak, sohbet etmek bile bizler için büyük bir kazançtır” dedi.

Vali Toprak’ın konuşmasının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.
Kaynak: İHA