Üniversite Hastanesinde Tatbikat

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Hafsa Sultan Tıp Fakültesi Hastanesinde deprem ve yangın tatbikatı yapıldı.

Hazırlanan senaryo gereği üniversite hastanesinin bulunduğu bölgede meydana gelen deprem sonrasında hastanede kurtarma ve tahliye çalışması yapıldı.

Acil Servis girişi önünde yapılan tatbikata ilişkin bilgi veren MCBÜ Hastanesi İş Güvenliği Uzmanı Nihal Hilal Tırpancı, 'Şu an senaryo gereği bölgemizde bir deprem oldu. Dolayısıyla hastanemizde bundan etkilendi. Koroner yoğun bakımda yangın çıktı. Oradaki personel tahliye edildi. Daha sonra hastaları ambulanslarla tahliye ettik. Bazı bölgelerde dolaplar devrildi ve insanlar mahsur kalan personel ve hastalar AFAD ekiplerince kurtarıldı. Yangında üst katlarda mahsur kalan hastalar itfaiye yardımı ile bina dışından itfaiye merdiveni ile indirildi. Ayrıca uçan hastane çatısı altında kalan personel de AFAD ekipleri tarafından kurtarıldı. Hastane bahçesindeki jenaratör alanımızda çıkan yangın ise hastane yangın ekibi tarafından söndürüldü.' dedi.

- Olabilecek en kötü senaryo

Tatbikatta olabilecek en kötü senaryoyu düşünerek uygulamaya geçirdiklerini anlatan Tırpancı, 'Hastane olarak olabilecek en kötü senaryoya hazır olmak zorundayız. Her tatbikatta kendimiz daha çok geliştirip bu tür afetlere karşı kendimizi korumaya çalışacağız. Şu an 60 kişi bu tatbikata dahil oldu. Bunun yanı sıra UMKE, AFAD ve İl Sağlık Müdürlüğünden ekipleri de bize bu tatbikatta destek oluyor.' diye konuştu.

Tatbikat öncesinde idareciler ve personel ile masa başı teorik eğitimlerin verildiğini kaydeden MCBÜ Hafsa Sultan Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Emin Kurt da uygulamadaki amaçlarının eksikleri görmek, kurumlar arası iletişimi sağlamak ve hızlı bir müdahale yapabilmek olduğunu söyledi.

Kaynak: AA