Uluslararası Turgutlu Sempozyumu

Turgutlu ilçesinin tanıtımının yapılacağı, Uluslararası Turgutlu Sempozyumu başladı.

Turgutlu Belediyesi ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) işbirliği ile düzenlenen sempozyumun açılışında konuşan Manisa Valisi Hakan Güvençer, Turgutlu için bu zamana kadar pek çok şey yapıldığını, bundan sonra da yapılmaya devam edileceğini belirtti.

Güvençer, şunları kaydetti:

'Bir şehir deyip geçmemek gerekiyor. Bir kimlik, bir kişilik taşıdığı için şehirler önemli anlamlar taşırlar. Bu sempozyum bir anlama çabasıdır. Sahip olduğumuz vatan topraklarında ve büyük medeniyetimizde bu tür sahiplenmeleri her zamankinden daha fazla dikkate almak durumundayız. Her büyük medeniyetin ve her büyük şehrin kurulmasında bir ev vardır. O evlerde neler olduğunu bilmek ve anlamak için Turgutlu özel anlam taşıyor.'

Sempozyumun çok değerli araştırmacılarla Turgutlu'nun geleceğine katkı sağlayacağını vurgulayan MCBÜ Rektörü Prof. Dr. Çelebi de, Manisa'nın Türkiye'nin modern, gelişmiş ve en güzel şehirlerinden biri olduğunu kaydetti.

Şehirlerin de insanlar gibi olduğunu belirten Çelebi, 'Onlarında kültürleri ve gelenekleri vardır. Bunlara önem vermek gerekmektedir. Bu yüzden sempozyum önem taşıyor. Manisa'nın diğer ilçelerinde de bu tür etkinliklerin düzenlenmesi şehirlere katkı sağlayacaktır.' diye konuştu.

Yapılan konuşmalarından ardından Prof. Dr. Feridun Emecen tarafından 'Turgutlu Tarihine Dair Meseleler' konulu açılış bildirisi okundu.

İlçedeki bir otelde düzenlenen sempozyum 3 gün sürecek.

Kaynak: AA