Türk Folklor Müzesi Ödülü

Mimarlar Odası Antalya Şubesi tarafından bu yıl 13'üncüsü düzenlenen Batı Akdeniz Mimarlık Sergisi ve Ödüllerinde, 'Sarıhacılar Folklorik Sergi Evi Projesi-Türk Folklor Müzesi' yapı dalında ödüle layık görüldü.

Akseki Kaymakamı Murat Beşikci, düzenlenen ödül töreninde, tarihi Sarıhacılar Mahallesi SİT alanı içerisindeki 'Türk Folklor Müzesi'nin yapı dalında ödül almasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Kamusal bir fonksiyona hizmet etmesi, geleneksel yapı malzemesinin kullanılması, dokuya ve çevreye uyumlu bir yapı olması nedeniyle yapının ödüle layık görüldüğünü belirten Kaymakam Beşikci, 'Girişimci Kavasoğlu, yıllardır biriktirmiş olduğu kültürel folklorik eserlerin sergilendiği bir mekanı topluma kazandırdı.' dedi.

Kavasoğlu da bu yatırımla memleketi Akseki'ye olan manevi borcunu ödediğini kaydetti.

Yerli ve yabancı turistlere milli ve kültürel değerlerin tanıtıldığı müzenin Türkiye'de ilk olduğunu, Türk Folklor Müzesi'nde 5 binin üzerinde materyal sergilendiğini ifade eden Kavasoğlu, 'Bölgenin canlandırılmasına yönelik yapılan restorasyon çalışmalarımız devam edecek.' diye konuştu.

Törene Mimarlar Odası Başkan Yardımcısı Kemal Reha ve yönetim kurulu üyeleri, yapının mimarı Mine Kaya, Akseki Belediyesi Plan Proje Müdürü Hakime Yılmaz, Akseki Eğitim Hayratı Derneği Başkanı Mürşit Pişkin ile davetliler katıldı.

Kaynak: AA